Steve_Mayster, jugador d’X6tence: “Després d’haver analitzat fredament les coses, […] aquesta ha estat la pitjor temporada que he viscut a la modalitat de clubs fins el día d’avui”

Aquest dimecres portem a la secció a Steve_Mayster, extrem dret del prestigiós club d’eSports X6tence.
L’equip ha viscut una segona temporada de contrastos en comparació a la bona primera campanya que van protagonitzar a la Primera Divisió d’VFO, amb una molt bona tercera posició. Aquesta segona, però, el conjunt del nostre entrevistat va haver de jugar una promoció de descens a segona contra el Càdis CF eSports que, afortunadament per a els seus interessos, varen superar.
Per la seva banda, el jugador barceloní que avui ens ocupa va ser escollit com a millor MD (tot i ser extrem) de la competició a la seva primera temporada, on va aconseguir 10 gols i tres assistències. Aquesta segona, per el contrari, només dos gols i dos assistències , aquestes a la copa, han estat les seves aportacions a l’equip. N’estem segurs que, ja a FIFA 18, es milloraran àmpliament aquests registres i nosaltres estarem atents per explicar-vos-ho.
A “Catalans arreu d’VFO” podreu conèixer les experiències i valoracions de jugadors del país a la competició més ambiciosa de la modalitat de clubs pro de FIFA.
Des de quan portes al mode competitiu de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?
Porto jugant al mode clubs de forma competitiva des de 2014, un món que m’apassiona i al qual m’hi va introduir Rakser78, actual manager d’Endurance Club.
Ell em va parlar d’una competició anomenada FVPA i en què consistia. Aquest fet va succeir durant FIFA 14 i em va agradar tant l’experiència que a dia d’avui vaig camí cap a FIFA 18 tenint encara les mateixes ganes de que comenci de nou la lliga.
Ets un dels jugadors més experimentats de la comunitat. Quin creus que és el teu millor moment a la modalitat abans d’VFO? Que n’opines del canvi a la nova plataforma de la Virtual Football Organization?
Amb el vostre permís us diré els dos millors moments que he viscut abans de l’arribada de la VFO, ja que considero que els dos van ser importants per a mi.
Un va ser guanyar la lliga de comunitats autònomes amb la selecció catalana (FECA Catalunya), on vaig gaudir com un nen competint a un gran nivell i vaig poder conèixer grans jugadors dels quals vaig aprendre molt.

L’altre va ser poder acomiadar la FVPA amb un títol europeu guanyant la Europa League amb Revival TF, club que vam començar de zero i vam poder acabar de la millor manera possible, títol i l’arribada del que és avui dia el meu club, x6tence.

Pel que fa precisament a aquest canvi de plataforma, crec que ha sigut una de les millors coses que ens podria haver passat a totes les persones que formem part d’aquest món virtual gràcies als administradors que dirigien l’antiga FVPA. Crec que la inclusió de marques i equips professionals amb els equips amateurs és una bona fórmula per convertir aquesta modalitat del FIFA en un eSport, tot i això ja sabem que no serà un camí fàcil i entre tots hem d’empènyer per tal que aquest objectiu arribi a consolidar-se algun dia amb èxit.

Segona temporada amb X6tence, club d’eSports reconegut pel seu gran nivell a totes les disciplines on participa. L’equip, però, ha tingut una difícil segona temporada a VFO. Ningú s’esperava, i menys desprès del vostre paper a la primera temporada, que serieu uns dels actors importants a la part baixa de la Primera Divisió, jugant, fins i tot, un playoff de descens contra el Cadis. Com vas viure aquests últims dos mesos i mig?
Sincerament i després d’haver analitzat fredament les coses un cop ja han passat i s’han pogut solucionar, crec que els jugadors i tot l’equip d’X6 hem guanyat aquest grau d’experiència al haver sigut partícips del que ha estat ,per a mi, la pitjor temporada que he viscut en la modalitat de clubs fins a dia d’avui.
Tot es resumeix en una espiral de mala fortuna, coses en les quals vam fallar tant jugadors com cos tècnic i el poc compromís d’alguns jugadors,  aquest últim factor va ser clau en aquest malson.
Tot i així, una bona part dels jugadors vam fer pinya per treure l’equip d’aquella situació i vam assolir la permanència. Estic molt agraït d’haver lluitat fins al final al seu costat i els hi desitjo el millor.
En definitiva…no desitjo a cap jugador una temporada com la que hem viscut, ja que no es gaudeix de la mateixa forma i menys si alguns membres de l’equip es desentenen de la competició, tot i això, repeteixo que ha sigut un repte i una experiència que en definitiva ens ha fet créixer moral i mentalment.
En poc més d’un mes arrenca la tercera temporada a la competició. Vosaltres, després del paper que vau tenir a FIFA 17, sou una de les principals incògnites. Com encareu, com a equip i tu personalment, aquesta nova oportunitat a Primera Divisió?

Com tothom, quan arriba un nou FIFA les energies i la il·lusió es regenera amb molta facilitat i nosaltres no som una excepció. En aquest cas hem fet molts canvis per poder tenir un nivell més elevat per a la nova competició, ja que aquesta nova temporada té tots els números de ser una de les més difícils que s’hagin vist fins ara gràcies a l’arribada d’una bona part dels millors jugadors d’ XBOX a PS4. Això suposadament crearà una major competitivitat en totes las divisions o almenys a les primeres categories de la VFO. A x6tence som conscients de tot això i treballarem amb força per ser un equip difícil d’abatre.

Personalment, crec que és una bona oportunitat per demostrar el que ja vam fer la primera temporada d’VFO i intentaré mostrar de nou el meu millor nivell juntament amb els meus companys.
No obstant, haurem d’esperar per veure com es mou el nou videojoc d’EA, esperem que aquest any premiï més l’habilitat dels jugadors, no com en aquesta última edició.

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per la temporada vinent?
L’equip que més m’ha sorprès ha sigut el FC Mayango, el qual ha arribat a la final de la Copa As i ha assolit l’ascens a primera divisió. Més d’un cop hem jugat contra ells i és un equip que et posa les coses molt difícils, molt merescut el que han aconseguit.

I els que s’han reforçat molt bé, han sigut varis d’ells, ja que com he dit abans molt han fitxat a grans jugador d’XBOX o fins i tot s’ha comentat que s’ha passat un equip sencer a primera divisió de PS4. La veritat és difícil saber-ho amb certesa, no obstant els equips que solen reforçar-se molt bé són Philips, Lenovo i un que sé que s’ha reforçat molt bé és eHawkerz eSports, sense deixar-nos a nosaltres de banda, ja que crec que estem aconseguint fer un gran equip.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports es encara petit en comparació a d’altres de la resta de l’estat? 
Personalment crec que pel poc temps que porta la VFO en marxa hi ha bastants equips catalans que mai pensava que donarien aquest pas i del qual me n’alegro molt. Tot i això no estic dient que hi hagi una quantitat excessiva, al revés, crec que encara falten molts equips catalans que poden fer el salt als eSports mitjançant la VFO, la veritat crec que hi haurà poques ocasions millors que aquesta i els animo a fer-ho, ja que d’il·lusió i ganes no en manca precisament la comunitat de jugadors d’VFO.
Els clubs catalans, tret del RCD Espanyol , Nàstic de Tarragona i C.F Reus Deportiu, competeixen a divisions molt més baixes que la vostra. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?
Penso que fan un paper molt important a la comunitat, han donat el pas que segurament altres equips professionals o marques seguiran, a més, és una bona oportunitat per créixer tant per als nous clubs com per als nous jugador, ja que podran anar guanyant experiència de forma conjunta, anar coneixent millor com funciona aquest món i mica en mica anar pujant de divisió, a part de divertir-se i millorar durant tot aquest transcurs.
Y sí, òbviament trobo a faltar grans equips catalans com el Girona per exemple, o si ens posem a somiar…el Barça, si s’animés a entrar aquest últim a la VFO crec que faria créixer la competició enormement en tots els sentits.
Ja per acabar ,que en penses de la iniciativa d’FDC com a mitjà informatiu en català pels clubs de casa? La trobes interessant?
Crec que heu arribat en un bon moment i la vostra feina serà una bona eina d’informació per als clubs i jugadors catalans, tant pels que ja es troben en la competició com pels que encara dubten si donar el pas.
Gràcies per la vostra feina i dedicació, les quals també fan que tots sumem cada dia una mica més i  anem fent créixer als nostres clubs i a la mateixa VFO.

Ha sigut un plaer tractar amb vosaltres, fins aviat!
Agraïments també a Monobabu i a Titowin85, dues de les persones que m’han ajudat més quan m’ha fet falta.

Steve_Mayster
X6tence

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *