Cap divisió està sentenciada. Tots els equips encara han de dir la seva i matemàticament encara res és impossible

Repassem les opcions de tots els equips catalans a falta de sis jornades per acabar aquesta tercera temporada d’VFO

A la segona divisió hi trobem a tres equips catalans, l’Espanyol, el Reus i el Nàstic. El primer i l’últim són els que més es juguen en aquests darrers partits. Pel que fa l’equip barceloní, situat a la tercera posició, farà tot el possible per quedar en llocs d’ascens i poder jugar la promoció a primera divisió per estar entre els més grans. En canvi, el Nàstic, juntament amb el Lugo i el Cadis es disputaran l’única plaça que els deixa fora de la promoció de descens. El Reus, el cinquè classificat, esperarà un miracle en forma d’ensopegada dels equips de dalt per intentar colar-se al play off.

Anem a la tercera divisió, on hi trobem La Pobla. Es tracta d’una divisió molt ajustada en les posicions més crítiques. Des del desè fins l’últim classificat, només hi ha una separació d’un punt. Entre aquests, un és l’equip català, situat a la dotzena posició. Dels sis últims partits, en dos, l’equip de jbc1955 li toca jugar contra els dos últims.

Baixem dos divisions i anem a parar a la cinquena, on hi trobem la UESA, el Constantí i  l’Altafulla, en diferents grups. Són situacions molt semblants als equips de la segona divisió. La UESA té una situació semblant a l’Espanyol, amb l’única diferència que encara té moltes possibilitats d’adjudicar-se la primera plaça. L’equip que ve d’un ascens la temporada passada, farà tot el possible per repetir aquesta fita. El Constantí, veu com les posicions de play off d’ascens estan a tocar. Estan situats a la cinquena classificació, a 6 punts d’entrar-hi, i pendents de jugar dos partits amb rivals directes. L’equip que ho té més complicat és l’Altafulla. L’equip tarragoní ha de procurar no quedar entre els dos últims per estalviar-se un descens directe i intentar quedar desè per evitar miraculosament la promoció de descens.

Més a baix tenim el Santfeliuenc i el Llagostera, concretament a la sisena divisió.

El Sanfeliuenc és el quart classificat de la sisena divisió G, amb un partit menys. Lluny ja del cinquè i sisè classificat lluitarà per arribar a les posicions de play off o fins i tot guanyar el títol de lliga.

El Llagostera és l’equip que menys pressió té. L’equip gironí es situa a la cinquena posició, ja quasi bé salvat. Hauria d’esperar una difícil ensopegada de dos o tres rivals directes per entrar a la zona d’ascens.

Per últim, tenim la AE Piera, l’equip de setena divisió D. La normativa en aquesta divisió diu que els dos primers classificats pugen directament a sisena divisió, mentre que del tercer al sisè jugaran una fase de play offs entre ells per saber qui s’enfrontarà al onzè i dotzè classificats de la divisió anterior. L’equip català actualment és el tercer. Ja consolidats per disputar aquesta fase de play offs, intentaran escalar un lloc per assolir l’ascens directe.

Castellà

A falta de seis partidos por disputarse, esta es la situación de los equipos catalanes.

Ninguna división está sentenciada. Todos los equipos aún tienen que dar su opinión y matemáticamente todavía nada es imposible.

En la segunda división encontramos a tres equipos catalanes, el Espanyol, el Reus y el Nàstic. El primer y el último son los que más se la juegan en estos últimos partidos. En cuanto al equipo barcelonés, situado en la tercera posición, hará todo lo posible para quedar en puestos de ascenso y poder jugar la promoción a primera división por estar entre los más grandes. En cambio, el Nàstic, junto con el Lugo y el Cádiz se disputarán la única plaza que les deja fuera de la promoción de descenso. El Reus, el quinto clasificado, esperará un milagro en forma de tropiezo de los equipos de arriba para intentar colarse en el play off.

Vamos a la tercera división, donde encontramos La Pobla. Se trata de una división muy ajustada en las posiciones más críticas. Desde el décimo hasta el último clasificado, sólo hay una separación de un punto. Entre estos, uno es el equipo catalán, situado en la duodécima posición. De los seis últimos partidos, en dos, el equipo de jbc1955 le toca jugar contra los dos últimos.

Bajamos dos divisiones y llegamos a la quinta, donde encontramos la UESA, el Constantí y el Altafulla, en diferentes grupos. Son situaciones muy similares a los equipos de la segunda división. La UESA tiene una situación similar en el Espanyol, con la única diferencia que todavía tiene muchas posibilidades de adjudicarse la primera plaza. El equipo que viene de un ascenso la temporada pasada, hará todo lo posible para repetir esta meta. El Constantí, ve como las posiciones de play off de ascenso están muy cerca. Están situados en la quinta clasificación, a 6 puntos de entrar, y pendientes de jugar dos partidos contra rivales directos. El equipo que lo tiene más complicado es el Altafulla. El equipo tarraconense debe procurar no quedar entre los dos últimos para ahorrarse un descenso directo e intentar quedar décimo para evitar milagrosamente la promoción de descenso.

Más abajo tenemos el Santfeliuenc y el Llagostera, concretamente en la sexta división.

El Sanfeliuenc es el cuarto clasificado de la sexta división G, con un partido menos. Lejos ya del quinto y sexto clasificado luchará para llegar a las posiciones de play off o incluso ganar el título de liga.

El Llagostera es el equipo que menos presión tiene. El equipo gerundense se sitúa en la quinta posición, ya casi salvado. Debería esperar un difícil tropiezo de dos o tres rivales directos para entrar en la zona de ascenso.

Por último, tenemos la AE Piera, el equipo de séptima división D. La normativa en esta división dice que los dos primeros clasificados suben directamente a sexta división, mientras que del tercero al sexto jugarán una fase de play offs entre ellos para saber quién enfrentará al undécimo y duodécimo clasificados de la división anterior. El equipo catalán actualmente es el tercero. Ya consolidados para disputar esta fase de play offs, intentarán escalar un lugar para lograr el ascenso directo.

Author: Roger Just

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *