Mundials de FIFA, un gran espectacle pels amants d’aquest videojoc

Avui us parlem de la modalitat 1v1, canviant així de registre per apropar-vos l’altre cara del competitiu de FIFA

El cap de setmana del 26, 27 i 28 de gener es va disputar la FIFA eWorld Cup a Barcelona, és a dir, la primera ronda classificatòria dels mundials de FIFA 18 en la modalitat d’Ultimate Team.

La ciutat condal, específicament el Palau Sant Jordi, va ser la seu que va acollir més d’un centenar dels anomenats “pro players” d’arreu del món del videojoc FIFA 18 amb la intenció de fer-se un lloc per la ronda final disputada a Paris l’agost d’aquest mateix any.

Jo, com a col·laborador de FDC (Futbol Digital Català) vaig assistir en aquest esdeveniment i us puc explicar alguns detalls que no es van apreciar el diumenge 28 de gener en les retransmissions de EA Sports FIFA per les plataformes Twitch o Youtube.

Com tots els que vau seguir les retransmissions sabeu, el jove talent anglès de 16 anys Donovan Hunt, més conegut com “DhTekKz”, va vèncer contra tot pronòstic per un global de 9-3 a l’argentí “nicolas99fc” i es va proclamar campió de la Gran Final guanyant la sorprenent xifra de 22.000 dòlars. La polèmica d’aquesta gran final va ser provocada per la incompetència de Play Station Network (PSN), que a causa de la caiguda de la connexió en aquell mateix instant, es van haver de jugar els dos partits en la consola d’Xbox, desafavorint clarament a l’argentí.

A part dels millors jugadors del món de FIFA 18, al Palau Sant Jordi també va tenir lloc per alguns dels youtubers especialitzats en FIFA més prestigiosos del país, com per exemple: DjMaRiiO, Kolderiu, Spursito, Pumuscor, Vituber i el quatre vegades campió d’Espanya, Gravesen_1, entre d’altres.

Com he dit anteriorment, la FDC va tenir ulls dins d’aquest espectacle i a continuació revelaré alguns dels secrets que es van poder observar fora càmeres.

Primerament, he de dir que només la retransmissió duta a terme el diumenge a la plataforma de Youtube va arribar a aproximadament un milió i mig d’espectadors. Tot i això, a l’hora de la Gran Final entre els guanyadors de cada consola, m’atreviria a dir que el públic del Palau Sant Jordi no arribava al mig miler d’espectadors. Això suposa que, tot i que cada vegada l’afluència de públic és major, encara queda molt per millorar en  l’apartat de eSports FIFA.

Un dels altres fets que molts espectadors van notar va ser la humilitat dels jugadors professionals de FIFA, mai negant-se a fer-se fotos amb els seus seguidors.

Personalment, el jugador argentí Nicolás és el que més em va sorprendre. Tot i l’altíssim nivell que tenia, la senzillesa i la humilitat el caracteritzaven. Una bona prova d’això són les paraules que el “pro player” argentí li va brindar al ja anomenat quatre vegades campió d’Espanya, Gravesen_1: “ No pararé d’ entrenar i millorar fins que en cada un dels partits de FUT Champions  guanyi 10-0.

Dit això, aquest mes de febrer ha estat el mes de classificació a la següent ronda de la FIFA eWorld Cup que es disputarà a Amsterdam el mes d’abril. A dia de 27 de febrer de 2018, ja es pot dir que tindrem representants locals al mundial. Un total de tres jugadors espanyols tindran cita a la capital dels Països Baixos per enfrontar-se als millors jugadors de FIFA del món. Es tracten del jugador basc del Movistar Riders, AndoniiPm i del madrileny JraLion, jugador de MAD Lions E.C, amb solament sis i set derrotes, respectivament, en els 160 partits totals.

El que també ha entrat a aquesta llista és el youtuber català Kolderiu. Tot i que se li van complicar les coses el divendres al encadenar dos derrotes, el barceloní finalment ha assolit aquesta classificació, i afirma que sense el recolzament de tots els seus seguidors no ho hagués aconseguit.

Des de FDC desitgem que aquests jugadors facin una bona marca i demostrin el seu nivell davant de milers de persones. Molts ànims i molta sort a tots!

 

Castellano

Mundiales de FIFA, un gran espectáculo para los amantes de este videojuego

El fin de semana del 26,27 y 28 de enero ​​se disputó la FIFA eWorld Cup en Barcelona, ​​es decir, la primera ronda clasificatoria de los mundiales de FIFA 18 en la modalidad de Ultimate Team.

La ciudad condal, específicamente el Palau Sant Jordi, fue la sede que acogió más de un centenar de los llamados “pro players” de todo el mundo del videojuego FIFA 18 con la intención de hacerse un lugar para la ronda final disputada en Paris en agosto de este mismo año.

Yo, como colaborador de FDC (Futbol Digital Català) asistí en este evento y os puedo explicar algunos detalles que no se apreciaron el domingo 28 de enero en las retransmisiones de EA Sports FIFA para las plataformas Twitch o Youtube.

Como todos los que seguisteis las retransmisiones sabéis, el joven talento inglés de 16 años Donovan Hunt, más conocido como “DhTekKz”, venció contra todo pronóstico por un global de 9-3 al argentino “nicolas99fc” y se proclamó campeón de la Gran Final ganando la sorprendente cifra de 22.000 dólares. La polémica de esta gran final fue provocada por la incompetencia de Play Station Network (PSN), que, debido a la caída de la conexión en ese mismo instante, se tuvieron que jugar los dos partidos en la consola de Xbox, desfavoreciendo claramente al argentino.

A parte de los mejores jugadores del mundo de FIFA 18, en el Palau Sant Jordi también estuvieron algunos de los youtubers especializados en FIFA más prestigiosos del país, como, por ejemplo: DjMaRiiO, Kolderiu, Spursito, Pumuscor, Vituber y el cuatro veces campeón de España, Gravesen_1, entre otros.

Como he dicho anteriormente, la FDC tuvo ojos dentro de este espectáculo y a continuación revelaré algunos de los secretos que se pudieron observar fuera de cámaras.

Primeramente, debo decir que sólo la retransmisión llevada a cabo el domingo en la plataforma de Youtube llegó a aproximadamente un millón y medio de espectadores. Sin embargo, a la hora de la Gran Final entre los ganadores de cada consola, me atrevería a decir que el público del Palau Sant Jordi no llegaba al medio millar de espectadores. Esto supone que, aunque cada vez la afluencia de público es mayor, aún queda mucho por mejorar en el apartado de eSports FIFA.

Uno de los otros hechos que muchos espectadores notaron fue la humildad de los jugadores profesionales de FIFA, nunca negándose a hacerse fotos con sus seguidores.

Personalmente, el jugador argentino Nicolás es el que más me sorprendió. Aunque tenía un altísimo nivel, la sencillez y la humildad lo caracterizaban. Una buena prueba de ello son las palabras que el “pro player” argentino le brindó al ya nombrado cuatro veces campeón de España, Gravesen_1: “No voy a parar de entrenar y mejorar hasta que en cada uno de los partidos de FUT Champions gane 10-0.

Dicho esto, este mes de febrero ha sido el mes de clasificación a la siguiente ronda de la FIFA eWorld Cup que se disputará en Amsterdam el mes de abril. A día de 27 de febrero de 2018, ya se puede decir que tendremos representantes locales en el mundial. Un total de tres jugadores españoles tendrán cita en la capital de los Países Bajos para enfrentarse a los mejores jugadores de FIFA del mundo. Se tratan del jugador vasco del Movistar Riders, AndoniiPm y del madrileño JraLion, jugador de MAD Lions E.C, con solamente seis y siete derrotas, respectivamente, en los 160 partidos totales.

El que también ha entrado en esta lista es el youtuber catalán Kolderiu. Aunque se le complicaron las cosas el viernes al encadenar dos derrotas, el barcelonés finalmente ha alcanzado esta clasificación, y afirma que sin el apoyo de todos sus seguidores no lo hubiera conseguido

Desde FDC deseamos que estos jugadores hagan una buena marca y demuestren su nivel ante miles de personas. ¡Muchos ánimos y mucha suerte a todos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *