MiguelCheca, Capità del Nàstic de Tarragona eSports a PS4: ‘Aquesta temporada penso que estem fent un gran equip, lluitador, compromès…”

Aquest any el Nàstic de Tarragona s’ha reforçat amb grans jugadors per millorar la seva classificació i , fins i tot, aconseguir l’ascens a la 1a divisió d’VFO. Ja al nostre Torneig d’Històrics es van alçar amb el títol de campions participant sota el nom de Granes FC i, d’aquí poc més de dues setmanes debuten a la que potser será la 2a divisió més competitiva des dels inicis de la competició.

MiguelCheca, capità de l’equip tarragoní des dels seus orígens, ens ha concedit aquesta interessant entrevista on exposa, entre d’altres coses, els objectius del Nàstic eSports per la següent temporada. Molta sort, Nàstic!

Des de quan portes al mode competitiu de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

De forma competitiva a la modalitat 11vs11 desde el 2012, a l’antiga comunitat FVPA. Anteriorment jugava a PES.

El coneixia per mèrits propis, si no recordo malament investigant per 3DJuegos, buscant trucs o alguna cosa similar del FIFA, vaig trobar un tema sobre aquesta competició i des de allà vaig començar a crear el meu club Galacticos CF, on vaig ser fundador i mànager, durant 4 o 5 temporades competint a primera divisió. Els inicis no van ser fàcils però et portes una gran experiència.

Portes a l’equip grana des de que va començar VFO. Com va ser per a tu el poder representar un club tan històric com el Gimnàstic de Tarragona?

Va ser una gran notícia, no m’ho creia quan em van dir que anava a capitanejar l’equip de la meva ciutat i el qual segueixo des que sóc petit i el meu pare va jugar allà. S’em van fer eterns els dies fins que va arribar el de la presentació i quan vaig poder confirmar que capitanejava el Nàstic finalment.

És un orgull poder defensar els colors de la meva ciutat dins de la consola i on passo molt de temps d’oci i diversió.

Quins consideres que són els trets fonamentals que ha de tenir un capità d’un equip amb tanta responsabilitat com el vostre?

Tot capità ha de tenir uns conceptes bàsics i fonamentals, respecte, humilitat i treball són eines imprescindibles, sempre has de saber el que fas en cada moment, tens que donar exemple als altres equips.

Com es ser defensa central a l’èlit de la modalitat? Creus que els davanters están més pendents d’un error vostre que del seu encert per a marcar gol?

Sempre m’ha agradat ser defensa central, crec que és una posició on tens molta responsabilitat, és una bona posició també on pots veure més com juga el teu equip i poder dirigir-lo millor des d’aquí.

No, qualsevol error és important, tant en defensa com en atac, la decisió d’un defensa és més vistós, però la decisió d’un davanter en una ocasió clara també ho és.

Dues temporades, dues classificacions a la part mitjana de la taula. Us plantejeu jugar a Primera Divisió a curt termini? Quins son els objectius de l’equip per aquesta nova temporada?

La veritat que no han estat dues temporades molt bones, la primera vam acabar jugant playoff de descens i en la segona va estar millor ja que vam acabar per mitja taula, també és complicat competir amb un equip pràcticament nou cada temporada.

Aquesta temporada penso que estem fent un gran equip, lluitador, compromès i molts conceptes que ens han ajudat les dues temporades anteriors per millorar-los ara, l’objectiu que he plasmat als meus jugadors és el d’ascendir o lluitar en les posicions altes.

Per tercera temporada consecutiva, viurem dos derbis del tarragonès a la mateixa temporada. Com es viu un derbi virtual del futbol català?

Bé. per a nosaltres tots els partits són importants, sí que és cert que hi ha més nervis en ser un derbi, sempre es viu i es juga amb mes intensitat que els altres, pel fet que és un club de la teva mateixa ciutat i sempre hi aquesta rivalitat. Hi ha molts espectadors veient el partit i sempre hi ha aquestes ganes de fer-ho bé i demostrar a la teva afició qui mana a la ciutat.

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per la temporada vinent?

M’ha sorprès molt el joc de Mayango, és cert que és un equip que porta molts anys en la comunitat i això sempre és un plus, després Convicted (Múrcia) també m’han semblat un gran equip i que es mereix sens dubte aquest ascens a primera aconseguit.

Crec que tots els equips ens hem reforçat molt, sens dubte serà una segona divisió de les mes renyides de totes les temporades.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports es encara petit en comparació a d’altres de la resta de l’estat? 

Crec que encara és aviat, això acaba de començar i penso que a poc a poc anirà a més, amb paciència i treball segur que acabarem veient grans coses.

Els clubs catalans, tret de vosaltres, RCD Espanyol i C.F Reus Deportiu, competeixen a divisions molt més baixes que la vostra. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Conec la majoria d’equips catalans que participen en la VFO, em sembla una gran iniciativa per la seva banda, són grans companys i de tant en tant sòl parlar amb ells, sempre intento ajudar-los en el que necessitin.

Si, trobo a faltar a equips catalans com els coneguts Barça i Girona, però també estaria bé que entressin equips catalans de 2B o 3 divisió, tot i que cal dir que som molts clubs catalans competint en la VFO i això és algo molt important.

Ja per acabar ,que en penses de la iniciativa d’FDC com a mitjà informatiu en català pels clubs de casa? La trobes interessant?

Em sembla una molt bona iniciativa per a tots els clubs catalans que participen en els eSports, quant van contactar amb mi, vaig estar totalment a la seva disposició per ajudar-los en el que necessitin, aquestes coses fan gran la comunitat.

Moltes gràcies i un plaer estar amb vosaltres,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *