DanyTyson, sobre el seu fitxatge per l’UD Llanera

” Hi ha molta gent de qualitat a l’equip, es respira bon ambient i estic cómode perque hi ha un gran projecte”
Avui passa per FDC en DanyTyson, un bon exemple de que jugar a una divisió alta no t’exclueix necessàriament de poder defensar, en algún moment, els colors d’un conjunt més humilt. L’UD Llanera es el destí d’aquest jugador català que intentarà portar l’equip asturiá cap a quarta divisió.
Agraïm al jugador la seva predisposició i col.laboració per a contestar les preguntes formulades.

Des de quan portes al mode competitiu de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Abans de res volia donar-vos les gracies per l’entrevista. Vaig començar al mode competitiu fa gairebé un parell d’anys, amb un equip que vam crear uns amics que es diu Sapiens2Ludens amb unes quantes incorporacions i vam estar competint a la fifv, ara bé, aquest equip l’he rescatat fa un parell de mesos per ficar-nos a la lefv de 2 divisió.

A mi em van ficar en aquest “mundillo” els germans Arnan, Jak i d’algun més que ara hi son competint a la VFO

Vas començar el teu pas per VFO al CD Lugo eSports, on vas estar-hi fins a mitjans de la segona temporada de la competició. Explica’ns el teu pas per l’equip gallec.

Si, la veritat es que els capitans del Lugo van fer una aposta arriscada amb el meu fixatge, perquè venia de Sixth Sense que estava unes quantes divisions mes abaix i era el meu primer any competint. D’aquella temporada i mitja vaig aprendre moltes coses, però em vaig donar compte a la segona temporada que em faltava la motivació necessària per competir a segona i vaig decidir buscar-la en altres llocs. Però d’aquell temps del lugo estic molt orgullós i sobretot agraït als 3 capitans, tan lito, toni com a dans, que em van ajudar i ensenyar moltes coses.

Per a aquesta tercera temporada has fitxat per un dels equips més destacats de les divisions baixes: l’UD Llanera. Aquests propers mesos, doncs, competiràs a la Cinquena Divisió. A que es deu que un jugador més acostumat a les divisions altres hagi baixat fins a una de les categories més humils de la competició?

Es deu a que buscava una mica aquesta motivació que hi deia abans. Estava buscant equip i evidentment hi tenia uns quants equips per a provar, de diferents divisions, però no hi contemplava en aquest moment el fet d’anar-me tan baix com estava acostumat, però un dia em va agafar un dia un amic, què es luighiman i no va parar d’insistir fins que anés a fer les proves. Deguda a tanta insistència hi vaig anar-hi per veure que tal, i la veritat que em va sorprendre molt, hi havia molta gent de qualitat a l’equip i es respirava bon ambient. Així que finalment m’hi vaig animar a aquest repte i n’estic ben còmode perquè n’hi ha un gran projecte.

D’altra banda, el teu paper de jugador a l’equip asturià també el compagines amb el de seleccionador de Catalunya LEFV, una selecció dels millors jugadors catalans que disputen la competició LEFV. Explica’ns una mica com funciona aquest combinat del país i quines són les teves funcions com a seleccionador.

Ara bé, això va començar fa uns mesos quan ens ho van oferir al meu amic TheFoxArnan com a mi, i la veritat que era un repte, hi teníem un munt de sol·licituds  de jugadors per fer les proves, però finalment hi vam fer una selecció dels que hi creiem que eren els millors, o millor dit, dels que ens hi encaixaven millor de la manera que volíem d’equip. Es va jugar el darrer torneig i el vam guanyar. Ara em passat a ser de lefv, perquè abans érem de l’itfa, i conservem el 70 % dels jugadors mes uns quants fixatges mes que sumen els 23 guerrers que hi son ara mateix. L’única diferencia es que ara no hi es Arnan, i això es nota molt, perquè es un dels millors porters de la Vfo i a nivell vestuari, que sempre posava una mica de cordura, però això si, continuem seguint sent una pinya i arribarem lluny.

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per la temporada vinent?

Doncs crec qué tret dels de primera que sempre están un pas mes endavant en quant a joc i demès nhi ha una bona competencia entre molts equips. Y en quant a fitxatges us referiu hi crec que aquest estiu ha sigut una mica boig, molts moviments, pero he vist que per exemple el Lugo, tot i que van de reconstruir qüasi tot l’equip, han fet de bones incorporacions perque tenen clar l’idea de joc,i això es molt important

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports es encara petit en comparació a d’altres de la resta de l’estat? 

Bueno, de mica en mica es van sumant algun mes, però si que es veritat que encara hi queden molts per sortir.

En un futur si que m’agradaria capitanejar un d’aquests equips de la meva terra, o ben be representar-lo com a jugador, però ja es veurà.

Els clubs catalans que sí son a VFO, Reus, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més altes que la vostra, tot i que a PS4. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Els vaig seguint sovint i per el que hi veig estan fent una bona feina, tenen molts jugadors de qualitat i segurament amb una mica de temps tant el Nàstic com l’Espanyol pujaran a primera perquè els projectes que tenen de joc es molt interesant.

Com hi deia abans falten molts encara per sortir com el Girona, Barcelona , Hospitalet, Badalona…veurem si s’animen

Ja per acabar ,que en penses de la iniciativa d’FDC com a mitjà informatiu en català pels clubs de casa? La trobes interessant?

Es molt d’agraïr que hi tingueu tan present els equips catalans, i ,sobre tot, que mostreu tant interès en els jugadors de casa per saber les experiències d’aquesta competició que està en ple auge.

Moltes gràcies per l’entrevista i el vostre temps.

TYSON

Author: Redacció FDC

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *