Entrevistem Fali, jugador del Nàstic de Tarragona al futbol real i als eSports

A FDC tenim el plaer de portar-vos una de les entrevistes més interessants des de l’inici del web. Fali, jugador de futbol professional, va acceptar el repte de dirigir a l’equip de eSports del seu club, el Nàstic de Tarragona. Amb tan sols una derrota en set partits de lliga, el nou projecte dels grana va vent en popa i sembla confirmar-se que l’elecció d’unir futbol real amb digital ha estat més que encertada.

 

Com vas descobrir el competitiu dins dels Clubs Pro de FIFA? Qui o què et va endinsar en aquest món?

Jo sempre jugava a Ultimate Team però un amic em va dir una vegada de jugar a Clubs, amb un sol jugador, i la veritat que em va agradar la idea. Vam començar a jugar amb els amics i després ens vam apuntar a una lliga. Després ja vaig descobrir que això m’agradava cada vegada més i la veritat que molt bé, molt content.

Has passat desapercebut per a la comunitat durant aquestes campanyes anteriors. Pocs saben que tu i els teus companys vau dur a The Only Ones als vuitens de final de la Copa Totto. Com valorares les teves temporades anteriors abans de donar el salt al Nàstic eSports?

Sí, la veritat és que la campanya anterior ens vam ajuntar dos equips amb molt bons jugadors com ara “Elfenlied69” o “RenTeR_”, que també els he fitxat pel Nàstic per que em semblaven molt bons jugadors, i després se’m va escapar algun com “Enlil22”.

La veritat que vam fer una molt bona campanya, vam arribar a vuitens, també vam pujar a quarta. La veritat és que molt bé, molt content. Al final vam acabar molt bé, però vaig decidir donar el salt aquí i la veritat que és un salt important per a mi, una cosa nova, una nova experiència. També em vaig portar a “javi_7romero” com el meu segon perquè la veritat és que és un tio que ho fa tot molt bé, està molt compromès i la veritat que això ho fa més fàcil i tenim molta il·lusió de portar el Nàstic a segona

Com es compagina ser futbolista professional amb dirigir al Nàstic de Tarragona a la VFO? ¿Com ha rebut l’afició la teva entrada a l’equip?

Es compagina bé perquè al final només juguem una hora a la nit. Les meves filles ja estan dormint i amb que li fem una hora o així també aclareixo el cap, em diverteixo. És un hobby que m’agrada i la veritat és que m’ho passo molt bé.

És clar, molts aficionats m’han demanat fer proves per venir, molta gent vol jugar al FIFA amb el club de la seva ciutat. La veritat és que tinc a tres que van provar aquí i són aficionats del Nàstic i venen cada dissabte o diumenge a veure’ns jugar

Ser el capità del teu club als eSports sent futbolista professional és una cosa inaudita en els eSports electrònics de FIFA. El Nàstic de Tarragona t’ha brindat aquesta oportunitat. Com estàs vivint aquestes primeres setmanes? T’agradaria que altres jugadors professionals seguissin el teu exemple?

Sí, la veritat és que sóc capità del meu club. Jo mai ho havia tingut en compte, mai em m’hi havia fet a la idea, però la veritat és que molt content ja que el Nàstic m’ha brindat això i estic amb molta il·lusió i amb moltes ganes. Aquesta primera setmana la hem viscuda amb molt estrès, però gràcies al Javi això aquesta sent molt millor. Els xavals que tinc es comporten de meravella. No ens coneixem en persona, però són molt bons nois. També juguem a altres jocs a les tardes, fet que fa que es porti millor.

Al final és un hobby. Altres jugadores potser no juguen al FIFA però que juguen a altres jocs que ara estan de moda. Estaria bé, a mi m’agrada i per això jugo. Si hi ha algú altre que jugui estaria bé i així li donem bombo a això.

 

Us han enquadrat en un grup complicat amb equips experimentats en la categoria. Quins objectius us marqueu per al final de temporada?

Sí, el FIFA al final es complicat, perquè es onze contra onze. Sembla una tonteria, però és difícil. Hem començat bé i l’objectiu es jugar cada partit el millor possible, divertir-nos, competir com en la vida real. Ens ho prenem molt seriosament. La veritat és que els xavals que tinc estan compromesos al màxim i sempre volen guanyar. Per tant, això és el que al final m’agrada. I res, intentar aconseguir l’ascens.

Com valores la plantilla amb la qual representareu als grana a la tercera divisió B?

Tinc una plantilla molt bona i estic content de tenir-la, la veritat. A poc a poc estem millor. Ha estat només un mes de menjar-me molt el cap, de fitxar, de moltes proves. Es veritat que ha estat molt complicat, però també conec molta gent i ja tenia una bona base que vaig intentar agafarde l’equip anterior, que va desaparèixer i por això vaig agafar a aquests jugadors.

 

Finalment, com et definiries com a jugador al FIFA? Creus que jugues diferent a com ho fas en la realitat?

No jugo com en la realitat. En el FIFA sóc millor. En la realitat sóc més dolent. En el FIFA sóc bastant bo, encara que no ho sembli. Jo crec que tinc molt gol. Ja ho vaig demostrar la setmana passada de davanter, que és un lloc en el qual em puc acoblar bé, tot i que també hi ha molt bons jugadors en aquesta posició.

 

Castellano

En FDC tenemos el placer de traeros una de las entrevistas más interesantes desde el inicio de la web. Fali, jugador de fútbol profesional, aceptó el reto de dirigir al equipo de eSports de su club, el Nàstic de Tarragona. Con tan solo una derrota en siete partidos de liga, el nuevo proyecto de los grana va viento en popa y parece confirmarse que la eleccion de unir fútbol real con digital ha sido más que acertada.

 

¿Cómo descubriste el competitivo dentro de los Clubes Pro de FIFA? ¿Quién o qué te adentró en este mundillo?

Yo siempre jugaba a Ultimate Team pero un amigo me dijo una vez de jugar a Clubes, con un solo jugador, y la verdad que me gustó la idea. Empezamos a jugar con los amigos y luego nos apuntamos a una liga. Después ya descubrí que esto me gustaba cada vez más y la verdad que muy bien, muy contento.

Has pasado desapercibido para la comunidad durante estas campañas anteriores. Pocos saben que tu y tus compañeros llevasteis a The Only Ones a los octavos de final de la Copa Totto. ¿Cómo valoras tus temporadas anteriores antes de dar el salto al Nàstic eSports?

Sí, la verdad es que la campaña anterior nos juntamos dos equipos con muy buenos jugadores como por ejemplo “Elfenlied69” o “RenTeR_”, que también los he fichado para el Nàstic por que me parecían muy buenos jugadores, y luego se me escapó alguno como “Enlil22”.

La verdad que hicimos una muy buena campaña, llegamos a octavos, también subimos a cuarta. La verdad es que muy bien, muy contento. Al final acabamos muy bien, pero decidí dar el salto aquí y la verdad que es un salto importante para mí, una cosa nueva, una nueva experiencia. También me traje a “javi_7romero” como mi segundo porque la verdad es que es un tío que lo hace todo muy bien, está muy comprometido y la verdad que eso lo hace más fácil y tenemos mucha ilusión de llevar el Nàstic a segunda

¿Como se compagina el ser futbolista profesional con dirigir al Nàstic de Tarragona en la VFO? ¿Como ha recibido la afición tu entrada en el equipo?

Se compagina bien porque al final solo jugamos una hora por la noche. Mis hijas ya están durmiendo y con que le eche una hora así también despejo la cabeza, me divierto. Es un hobby que me gusta y la verdad es que me lo paso muy bien.

Claro, muchos aficionados me han pedido pruebas para venir, mucha gente quería jugar al FIFA con el club de su ciudad. La verdad es que tengo a tres que probaron aquí y son aficionados del Nàstic y vienen cada sábado o domingo a vernos jugar

Ser el capitán de tu club en los eSports siendo futbolista profesional es algo inaudito en los deportes electrónicos de FIFA. El Nàstic de Tarragona te ha brindado esa oportunidad ¿Cómo estás viviendo estas primeras semanas? ¿Te gustaría que otros jugadores profesionales siguieran tu ejemplo?

Sí, la verdad es que soy capitán de mi club. Yo nunca lo había tenido en cuenta, nunca me había hecho a la idea, pero la verdad es que muy contento ya que el Nàstic me ha brindado esto y estoy con mucha ilusión y con muchas ganas. Esta primera semana la hemos vivido con mucho estrés, pero gracias a Javi esto esta siendo mucho mejor. Los chavales que tengo se comportan de maravilla. No nos conocemos en persona, pero son muy buenos chicos. También jugamos a otros juegos por las tardes y hace que se lleve mucho mejor.

Al final es un hobby. Otros jugadores igual no juegan al FIFA pero se que juegan a otros juegos que ahora están de moda. Estaría bien, a mi me gusta y por eso juego. Si hay otro que juegue estaría bien y así le damos bombo a eso

 

Os han encuadrado en un grupo complicado con equipos experimentados en la categoría.  ¿Qué objetivos os marcáis para final de temporada?

Sí, el FIFA al final es complicado, porque es once contra once. Parece una tontería, pero es difícil. Hemos empezado bien y el objetivo es jugar cada partido lo mejor posible, divertirnos, competir como en la vida real. Nos lo tomamos muy en serio. La verdad es que los chavales que tengo están comprometidos al máximo y siempre quieren ganar. Entonces, eso al final me gusta. Y nada, intentar conseguir el ascenso

¿Cómo valoras la plantilla con la que representaréis a los grana en la tercera división B?

Tengo una plantilla muy buena y estoy contento de tenerla, la verdad. Poco a poco estamos mejor. Ha sido solo un mes de comerme mucho la cabeza, de fichar, de muchas pruebas. Es verdad que ha sido muy complicado, pero también conocía a mucha gente y ya tenía una buena base que intenté cogerla del equipo anterior, que desapareció y por eso cogí a esos jugadores.

Por último, ¿cómo te definirías como jugador en el FIFA? ¿Crees que juegas distinto a como lo haces en la realidad?

No juego como en la realidad. En el FIFA soy mejor. En la realidad soy mas malo. En el FIFA soy bastante bueno, aunque parezca que no. Yo creo que tengo mucho gol. Ya lo demostré la semana pasada de delantero, que es un sitio en el que me puedo acoplar bien, aunque también hay muy buenos jugadores en esa posición.

 

 

 

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *