Monobabu: “Amb feina, constància, compromís, humanitat i més feina tot és possible”

Tanquem la setmana del nostre aniversari entrevistant Monobabu, el capità del flamant eSports CF Reus que en aquesta temporada 4 ha assolit l’ascens a la Primera Divisió de VFO a la plataforma de PS4. Després de dues temporades a les portes de la glòria, els reusencs gaudiran finalment de l’èlit de la competició a partir del proper octubre.

Així doncs, i dins de la nostra programació d’estiu, us portem les claus de l’ascens del Reus de la mà del seu màxim responsable a la plataforma de Sony. Us recordem que tot el material que publiquem es pot llegir tant en català com en castellà

Quin és el balanç general de la temporada?

Un èxit, sense cap mena de dubte. S’ha fet la feina per la qual som aquí, hem portat al CF Reus a la màxima categoria de la millor competició de 11 vs 11. Estem molt satisfets.

S’han complit els objectius establerts a l’inici?

Totalment. L’ascens era el nostre unic objectiu, voliem pujar i sabiem que estavem capacitats i ,sobretot, preparats. Era la quarta temporada, un bloc unit i treballat per assolir la màxima categoria i per sort i amb molta feina al darrere

Quin ha estat el millor moment de la temporada 4? I el pitjor?

Si he de escollir un aquest cop es fàcil, el dia de l’ascens, aquella descàrrega de pes, descompressió després de tantes hores, dies, setmanes i mesos…, veure l’esclat de joia al equip va ser inolvidable. Un tòpic pero això realment es elque val i amb el que et quedes.

El pitjor moment va ser la pèrdua del meu pare el dia de nadal, un cop molt dur. Això em va fer plantejar-me deixar-ho, pero vaig pensar que era el moment del dia en el que em puc evadir i em vaig dir a mi mateix que tenia que provar de continuar i amb l’ajuda de tot l’equip vaig poguer fer-ho, encara que ni va ser ni continua sent fàcil. Així que Papa, allà on estiguis, i com tu sempre deies, finalment es va aconseguir pujar

Com valores les dues temporades a FIFA 18?

Dures i cansades. Es va començar amb dos mesos i mig de retras, la gent cremada, EA sense donar respostes ni solucions, molt dur i injust per a tota la comunitat, al final vam arrancar i ,a nivell de club, la tercera temporada va ser cruel amb nosaltres, el famòs gol de banda directe (cosa que setmanes despres es va considerar no legal) ens va prohibir lluita al playoff d’ascens, o també el gol en el 93”, errada nostre, però per una cosa o altre un final dur de païr. Pero ens quedava per arribar el millor, la quarta temporada amb l’ascens i una campanya amb uns nombres molt bons

Com es preveu el futur per al club?

Aquesta es la pregunta del mil.lió. Al acabar la temporada vaig sentir-me molt esgotat per el fifa18, per les dificultats per arrencar-ho tot, per tota la feina que portàvem a sobre des de temporades anteriors. Fins i tot l’ultim estiu vam parar pocs dies per seguir preparant-nos. També els fets més personals; lo del meu pare, la feina, familia, etc. Tot aixó ha fet que arribes al meu límit,

A nivell VFO, entren molts aspectes a tenir en compte: provar jugadors, veure dels actuals quins estan preparats per primera i poden donar el nivell per estar a dalt.

A dia de avui estic jugant al fortnite, ajudant a algun club de categories baixes a entrenar, alguna paxanga i poc més. Ara hi penso poc, necesito descansar i a no ser que passi alguna cosa a la competició que faci que tingueem que actuar, la meva intenció és no pensar gaire.

L’equip es va reposar molt bé de la baixa del davanter estrella a meitat de la temporada 4. T’esperaves trobar-lo tant poc a faltar?

En Vidi ens va donar molt desde la primera temporada, un jugador que va anar de menys a mes, el vaig pulir molt i ell va treballar, jo vaig entendre que venia un dels nostres principals rivals a segona a fitxar-lo. Però no sóc ningú per negar-me, soc dels que pensa que un jugador ha de ser feliç i estar on vol estar i més quan t’han donat tant. Va ser clau trobar rapidament en Bachi, jugador internacional i amb una categoria extraordinaria i que al cap i  a la fi ens va ajudar i molt al ascens, una peça mes al nostre puzzle. Ell tenia molts clubs per triar de primera i segona, m’en alegro i agraeixo que tries la del CF Reus, al final el temps va demostrar que va triar be.

Que significa pel Reus l’ascens a primera despres de tant de temps ?

Un premi i un reconeixement a molta feina, a un grup de persones que han treballat desde el minut 0, que sempre han cregut en el objectiu i que encara despres de rebre varies situacions dificils durant las temporades, no van baixar el cap i ho van aconseguir.

El primer que els hi vaig dir fins i tot quan encara no haviem pujat a primera, es que gaudissin de tot el que estava passant, un grup de gent que segur no serà el mateix que a primera… En definitva, un moment, una situació i un port al final del cami, on es trobava la merescuda recompensa.

L’altre part important des del meu punt de vista és la manera de fer-ho, sempre intentant respectar al màxim als rivals i amb els valors que el club té.

Poder donar aquest premi al CF Reus em fa particularment molt feliç, per a tota la gent que treballa en el club que creu en nosaltres, per els aficionats que ens recolzen i ,a la fi, per demostrar a tots els equips de categories més baixes, que amb feina, constancia, humanitat, compromis i mes feina, tot és possible. Ara ja ho podem dir ben clar: El Reus és de primera. Som de primera.

Castellano

 

Cerramos la semana de nuestro aniversario entrevistando a Monobabu, el capitán del flamante eSports CF Reus que en esta temporada 4 ha logrado el ascenso a la Primera División de VFO en la plataforma de PS4. Después de dos temporadas en las puertas de la gloria, los reusenses disfrutarán finalmente de la élite de la competición a partir del próximo octubre.

Así pues, y dentro de nuestra programación de verano, os traemos las claves del ascenso del Reus de la mano de su máximo responsable en la plataforma de Sony. Os recordamos que todo el material que publicamos se puede leer tanto en catalán como en castellano

 

¿Cuál es el balance general de la temporada?

Un éxito, sin lugar a dudas. Se ha hecho el trabajo por la que estamos aquí, hemos llevado al CF Reus en la máxima categoría de la mejor competición de 11 vs 11. Estamos muy satisfechos.

Se han cumplido los objetivos establecidos al inicio?

Totalmente. El ascenso era nuestro único objetivo, queríamos subir y sabíamos que estábamos capacidades y, sobre todo, preparados. Era la cuarta temporada, un bloque unido y trabajado por alcanzar la máxima categoría y por suerte y con mucho trabajo detrás

¿Cuál ha sido el mejor momento de la temporada 4? ¿Y el peor?

Si tengo que elegir un esta vez es fácil, el día del ascenso, aquella descarga de peso, descompresión después de tantas horas, días, semanas y meses …, ver el estallido de alegría en el equipo fue inolvidable. Un tópico pero esto realmente se el que vale y con el que te quedas.

El peor momento fue la pérdida de mi padre el día de navidad, un golpe muy duro. Esto me hizo plantearme dejarlo, pero pensé que era el momento del día en el que me puedo evadir y me dije a mí mismo que tenía que probar de continuar con la ayuda de todo el equipo voy poguer hacerlo, aunque ni fue ni sigue siendo fácil. Así que Papa, allí donde estés, y como tú siempre decías, finalmente se consiguió subir

¿Cómo valoras las dos temporadas en FIFA 18?

Duras y cansadas. Se comenzó con dos meses y medio de retraso, la gente quemada, EA sin dar respuestas ni soluciones, muy duro y injusto para toda la comunidad, al final arrancamos y, a nivel de club, la tercera temporada fue cruel con nosotros , el famoso gol de banda directo (algo que semanas después se consideró no legal) nos prohibió luchar en el playoff de ascenso, o también el gol en el 93 “, error nuestro, pero por una cosa u otra un final duro de digerir. Pero nos quedaba para llegar lo mejor, la cuarta temporada con el ascenso y una campaña con unos números muy buenos

¿Cómo se prevé el futuro para el club?

Esta es la pregunta del millón. Al acabar la temporada me sentí muy agotado por el fifa18, por las dificultades para arrancar todo, por todo el trabajo que llevábamos encima desde temporadas anteriores. Incluso el último verano paramos pocos días para seguir preparándonos. También los hechos más personales; el de mi padre, el trabajo, familia, etc. Todo esto ha hecho que llegas a mi límite,

A nivel VFO, entran muchos aspectos a tener en cuenta: probar jugadores, ver los actuales cuáles están preparados para primera y pueden dar el nivel para estar arriba.

A día de hoy estoy jugando al fortnite, ayudando a algún club de categorías bajas a entrenar, alguna pachanga y poco más. Ahora pienso poco, necesito descansar y a no ser que pase algo en la competición que haga que tuvo que actuar, mi intención es no pensar demasiado.

El equipo se repuso muy bien de la baja del delantero estrella a mitad de la temporada 4. ¿Te esperabas echarlo tan poco de menos?

Vidi nos dio mucho desde la primera temporada, un jugador que fue de menos a más, lo pulí mucho y él trabajó, yo entendí que venía uno de nuestros principales rivales en segunda a ficharlo. Pero no soy nadie para negarme, soy de los que piensa que un jugador debe ser feliz y estar donde quiere estar y más cuando te han dado tanto. Fue clave encontrar rápidamente a Bachi, jugador internacional y con una categoría extraordinaria y que al fin y al cabo nos ayudó y mucho al ascenso, una pieza más en nuestro puzle. Él tenía muchos clubes para elegir de primera y segunda, me alegro y agradezco que eligiese la del CF Reus, al final el tiempo demostró que eligió bien.

¿Que significa para el Reus el ascenso a primera después de tanto tiempo?

Un premio y un reconocimiento a mucho trabajo, a un grupo de personas que han trabajado desde el minuto 0, que siempre han creído en el objetivo y que aún después de recibir varias situaciones difíciles durante las temporadas, no bajaron la cabeza y lo conseguir.

Lo primero que les dije incluso cuando todavía no habíamos subido a primera, es que disfrutaran de todo lo que estaba pasando, un grupo de gente que seguro no será el mismo que en primera … En definitiva, un momento, una situación y un puerto al final del camino, donde se encontraba la merecida recompensa.

La otra parte importante desde mi punto de vista es la manera es el hacerlo respetando al máximo a los rivales y con los valores que el club tiene.

Poder dar este premio al CF Reus me hace particularmente muy feliz, para toda la gente que trabaja en el club que cree en nosotros, para los aficionados que nos apoyan y, al fin, para demostrar a todos los equipos de categorías más bajas , que con trabajo, constancia, humanidad, compromiso y mas trabajo, todo es posible. Ahora ya lo podemos decir bien claro: El Reus es de primera. Somos de primera.

 

Bona temporada del Reus a nivel general. Llàstima el final de campanya a la Segona Divisió de PS4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *