Beltry, mánager de l’Europa eSports: “Res em faria més feliç que aprofitar aquesta temporada per assentar-nos a la quarta divisió i passar un bon estiu”

Entrevistem Alex Beltry, mànager del Europa. Després d’aconseguir diversos ascensos en la seva curta trajectòria en VFO, el mànager de Premià ha aconseguit un altre més amb l’Europa eSports. Analitzem amb ell les claus de la temporada anterior i li preguntem per com afronta el difícil repte de la quarta divisió

1. Quan esmentem a Europa Esports, els que controlem una mica d’actualitat VFO no podem passar per alt la gran fita d’aconseguir l’ascens a quarta divisió. Com va viure la plantilla aquest èxit?

La veritat és que l’ascens va arribar, com és lògic, amb una gran alegria. Era l’objectiu general per a aquest FIFA (entengui temporades cinc-sis), però la primera temporada es contemplava com a necessària per al rodatge d’un bloc que caldria mantenir per aconseguir l’ascens a la segona. Vam quedar subcampions en lliga, tot i que l’objectiu “lliga” era aixecar el títol, i d’aquí a la loteria dels playoffs.

No ho vam tenir gens fàcil; sent segons classificats estàvem obligats a guanyar el global de l’eliminatòria contra qualsevol primer, i així ho vam fer. Vam vèncer a Shadow Squad, Handicap CF i Kabuxak (especialment dur aquest últim després de perdre 0-1 en l’anada i superar-los 1-3 en la tornada) i ens vam guanyar amb tot mereixement lluitar per l’ascens a la quarta ronda, en què vam perdre justament contra un Team La Elite que segur que quedarà a dalt aquest any en quarta. A la cinquena ronda ens ho jugàvem tot i patim davant GRG5, guanyant el primer partit en els penals i el segon amb un gol al 87.

Va ser èpic. Ens va costar de creure realment, ja que la segona volta que vam fer en lliga, amb només tres triomfs, ens va deixar bastant desmoralitzats de cara a les eliminatòries. Vull agraïr a tots els que van formar part de la plantilla a la temporada 5. Si llegiu això, sapigueu que estic molt agraït del vostre compromís amb l’equip des del principi fins a la fi

2. Quina creus que ha estat la clau perquè Europa Esports aconseguís aquest anhelat ascens?

Saber que es podia aconseguir, que per molt que la segona volta hagués anat bastant malament, érem un grup molt experimentat en clubs pro, tant que arribàvem a treure alguns partits per inèrcia. També afegiria el no deixar de creure, sobretot quan Kabuxak es va emportar el primer duel a la tercera ronda de playoff.

3. Després de ser un dels equips més destacats de Regional la temporada passada, quins objectius us heu marcat per a aquesta temporada 6 a VFO?

La permanència. Crec que tenim equip per poder salvar-nos, sobretot després d’haver fet 11 fitxatges i canviat la columna vertebral de l’equip. Res em faria més feliç que aprofitar aquesta temporada per assentar-nos en la quarta divisió i passar un bon estiu. No contemplem tornar a Regional.

4. Heu quedat enquadrats en el grup A de quarta divisió, quina valoració fas del grup? Per afrontar de la millor manera l’inici de lliga, quin ha estat el treball de la plantilla durant aquesta pretemporada?

El grup A és molt bonic. Personalment m’encanta a nivell de noms: Llanera, Àvila, Granada, Lugo, Badajoz, Cala Millor, nosaltres … incloc també a la resta de clubs de eSports sense un equip de futbol real darrere. Una lliga amb molt gust de futbol espanyol i que segur que ens deixarà grans sorpreses. Aprofito per dir que la nostra setmana de debut ha estat bona en línies generals, amb 4 punts de 9 possibles.

5. Finalment, a alguns mànagers els hem demanat que intentin fer un rànquing de clubs catalans (a plataforma PS4) segons nivell competitiu des d’un punt de vista personal i una paraula o una frase que defineixi a cada club. Aquests clubs són: Horta, eFitners, Reds Gaming, Montanyesa, Pobla, UESA, Nastic, Olot, Lleida, Espanyol i Europa.

Espanyol: Empenta
eFitners: Equip per a optar a més que a la permanència
Reds Gaming: Bloc de primera
Nastic: Objectiu regularitat
Pobla: Estil efectiu
UESA: Piconadora
Montanyesa: Ascens obligatori
Europa: Permanència
Lleida: Lluitar per l’ascens definitivament
Olot: Classificar-als playoffs
Horta: Fer una bona temporada

 

 

Castellano

 

Entrevistamos a Alex Beltry, mánager del Europa. Tras conseguir varios ascensos en su corta trayectoria en VFO, el mánager de Premià ha logrado otro más con el Europa eSports. Analizamos con él las claves de la temporada anterior y le preguntamos por cómo afronta el difícil reto de la cuarta división.

 

  1. Cuando mencionamos a Europa Esports, los que controlamos un poco de actualidad VFO no podemos pasar por alto el gran hito de conseguir el ascenso a cuarta división. ¿Cómo vivió la plantilla ese éxito?

La verdad es que el ascenso llegó, como es lógico, con una gran alegría. Era el objetivo general para este FIFA (entiéndase temporadas cinco y seis) , pero la primera temporada se contemplaba como necesaria para el rodaje de un bloque que habría que mantener para lograr el ascenso en la segunda. Quedamos subcampeones en liga, pese a que el objetivo “liguero” era levantar el título, y de ahí a la lotería de los playoffs.

No lo tuvimos nada fácil; siendo segundos clasificados estábamos obligados a ganar el global de la eliminatoria contra cualquier primero, y así lo hicimos. Vencimos a Shadow Squad, Handicap CF y Kabuxak (especialmente duro este último tras perder 0-1 en la ida y superarles 1-3 en la vuelta) y nos ganamos con todo merecimiento luchar por el ascenso en la cuarta ronda, en la que perdimos justamente contra un Team La Elite que seguro que quedará arriba este año en cuarta. En la quinta ronda nos lo jugábamos todo y sufrimos ante GRG5, ganando el primer partido en los penaltis y el segundo con un gol en el 87. Fue épico. Nos costó de creer realmente, ya que la segunda vuelta que hicimos en liga, con solo tres triunfos, nos dejó bastante desmoralizados de cara a las eliminatorias.

 

  1. ¿Cuál crees que ha sido la clave para que Europa Esports consiguiera ese ansiado ascenso?

 

Saber que se podía lograr, que por mucho que la segunda vuelta hubiese ido bastante mal, éramos un grupo muy experimentado en clubes pro, tanto que llegábamos a sacar algunos partidos por inercia. También añadiría el no dejar de creer, sobre todo cuando Kabuxak se llevó el primer duelo en la tercera ronda de playoff.

 

  1. Tras ser uno de los equipos más destacados de Regional la temporada pasada, ¿qué objetivos os habéis marcado para esta temporada 6 en VFO?

La permanencia. Creo que tenemos equipo para poder salvarnos, máxime después de haber hecho 11 fichajes y cambiado la columna vertebral del equipo. Nada me haría más feliz que aprovechar esta temporada para asentarnos en la cuarta división y pasar un buen verano. No contemplamos volver a Regional.

 

  1. Habéis quedado encuadrados en el grupo A de cuarta división, ¿qué valoración haces del grupo? Para afrontar de la mejor forma el inicio de liga, ¿cuál ha sido el trabajo de la plantilla durante esta pretemporada?

El grupo A es muy bonito. Personalmente me encanta a nivel de nombres: Llanera, Ávila, Granada, Lugo, Badajoz, Cala Millor, nosotros… incluyo también al resto de clubes de eSports sin un equipo de futbol real detrás. Una liga con mucho sabor a futbol español y que seguro que nos va a dejar grandes sorpresas. Aprovecho para decir que nuestra semana de debut ha sido buena en líneas generales, con 4 puntos de 9 posibles.

  1. Por último, a algunos managers les hemos pedido que intenten hacer un ranking de clubes catalanes (en plataforma PS4) según nivel competitivo desde un punto de vista personal y una palabra o una frase que defina a cada club. Estos clubes son: Horta, eFitners, Reds Gaming, Montanyesa, Pobla, UESA, Nastic, Olot, Lleida, Espanyol y Europa.

Espanyol: Empuje

eFitners: Equipo para optar a más que a la permanencia

Reds Gaming: Bloque de primera

Nastic: Objetivo regularidad

Pobla: Estilo efectivo

UESA: Apisonadora

Montanyesa: Ascenso obligatorio

Europa: Permanencia

Lleida: Luchar por el ascenso definitivamente

Olot: Clasificarse a los playoffs

Horta: Hacer una buena temporada

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *