Així és el C.E Mataró eSports: Entrevistem un dels mànagers del projecte mataroní als eSports

El C.E Mataró eSports és un dels nous clubs que debuten als esports electrònics de FIFA aquesta temporada. Amb un bloc de gent que porta temps jugant, els groc-i-negres es mostren amb ganes de començar aquesta aventura a la vessant competitiva dels videojocs. Ens ho explica un dels dos mànagers dels eSports de l’entitat mataronina. 

 

Com sorgeix la creació d’una secció d’eSports del club de futbol que representeu?

Tot va començar en l’època del confinament, un grup d’amics jugadors del FIFA ens vam ajuntar per passar una bona estona davant la pantalla, fins el punt de jugar cada dia.

Amb el pas dels dies vam inscriure’ns en diferents tornejos que veiem per Twitter i ho vam fer amb bones actuacions.

Després de dos mesos els quals no fallàvem cap dia, vam proposar al club de la ciutat representar-los en els eSports i entrar en el món del Futbol digital, ens van donar un si com a resposta i aquí és quan vam començar la historia del CE Mataro eSports.

Estem en plena pretemporada, com veieu l’equip? Planegeu incorporar fitxatges o teniu la plantilla ja llesta?

Som un equip en rodatge i amb poca experiència, estem buscant noves incorporacions i fent proves als jugadors interessats.
L’equip el veig bé, hi ha un bon ambient i portem molts partits junts, es pot millorar en molts aspectes, però poc a poc anirem matisant el nostre joc per donar espectacle i disfrutar en el camp.

Quins son els objectius que us proposeu com a equip en el vostre any de debut als esports electrònics?

L’objectiu principal és la participació i la regularitat ja que és difícil en certes ocasions coincidir 11 jugadores de fifa de nivell a l’hora per a participar en els enfrontaments. A partir d’aquí, veient les sensacions i el nivell de la competició buscarem objectius de competició més o menys exigents.

Parleu-nos de vosaltres com a caps de secció o Mànagers. Quina experiència teniu als eSports o què us ha cridat a entrar en aquest món?

Tant l’Omar com jo, que som els que capitanegem el projectem, tenim formació en publicitat i comunicació audiovisual. A l’hora, som persones que portem molts anys jugant online a diferents jocs com el FIFA, el Fornite o d’altres. Al final, quan nosaltres cursàvem els estudis no hi havia aquest moviment gamer i el fet de jugar online tenia connotacions més negatives que positives. Per sort, tot això ha canviat i avui en dia hi ha molta gent que dedica el seu ofici al gaming. A nosaltres, ens venia de gust ajuntar dos àmbits, el professional i de formació i el lúdic amb els videojocs, per obtenir un benefici d’entreteniment i mai se sap cap a on pot anar aquest projecte, no ens posem sostre.

En què creieu que beneficia representar a un club de futbol als eSports?

Al final és un recolzament i una identitat d’estil de joc i de forma de treballar. Alguns de nosaltres som jugadors de futbol de la ciutat de diferents clubs i tenim amistats molt properes amb el CE Mataró. És un pont per a poder tenir més rellevància en el món de gaming i a la vegada un segell.

Com veieu la feina de FDC per a la comunitat catalana? Quina suggerència, si en teniu, ens donarieu per a millorar el lloc web?

Una feina excepcional, tot el món dels jocs online va creixent i hi ha d’haver òrgans que ho regulin, ajudin als usuaris que volen practicar diferents competicions i facin difusió per a què arribi al màxim d’usuaris i espectadors possibles.

Estarieu interessats en participar en una lliga catalana FDC en el futur?

Tot el que sigui competir i contribuir al creixement del FDC estarem encantats si podem ajustar l’agenda i les altres competicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *