Stoja, Mànager de la UESA eSports: «El projecte té més recolzament que mai per part del club»

Són temps de canvis per la UESA eSports. Després de tornar la passada temporada a competir i fer una temporada discreta a la quarta divisió de la VFO, els andreuencs renoven l’equip gairebé al complet amb el desembarcament d’exjugadors d’Athans i de l’anterior UESA eSports amb l’objectiu de retornar la UESA a tercera divisió, d’on recordem que mai va baixar esportivament

1. La temporada passada la UESA va tornar a competir. El projecte, però, tenía nomes un integrant de la plantilla de l’anterior UESA a tercera. Ara, la cosa canvia. Quines són les expectatives que us proposeu per la present temporada? 

Doncs crec que les expectatives les haurem d’anar marcant nosaltres mateixos, el projecte en si té encara més recolzament que mai per part del club i això ens motiva molt per intentar portar la UESA el més a munt possible. Malgrat això, no ens marquem cap objectiu, només un, el pasar-ho bé. A més, aquesta temporada torna el David, que ja va ser mànager de la secció i això ens dona un plus extra de motivació i experiència.

2. L’equip acaba de començar la pretemporada. Quines estan sent les primeres sensacions en aquesta fase inicial?

Tinguent en compte que ja tenim una base força consolidada des d’abans de l’estiu, la pretemporada està anant força bé, falten pulir detalls i acabar de tancar els últims fitxatges però en general les sensacions són força bones.

3. L’equip s’ha refet pràcticament de zero i té una base de jugadors experimentats a tercera. Com estan encaixant les noves peces dins l’estructura de l’equip? Quines qualitats podries destacar de la seva aportació al joc?

Tenir jugadors amb experiència en categories altes sempre és un luxe i en aquest cas també ho és. Són jugadors que porten anys jugant al Fifa i això també fa que alhora d’encaixar i adaptar-se a un nou equip i sistema sempre sigui més fàcil. En conjunt l’adaptació per part de tothom està sent molt bona i la qualitat en totes les línies es va notant a mesura que passen els entrenaments.

4. Representeu a un club històric amb una llarga tradició futbolística que gaudeix de tenir una afició fidel i entregada. Quin nivell de relació teniu amb el club oficial? Quins acords té el club amb la seva secció d’eSports?

Estem encantats de poder seguir representant al Sant Andreu, és un privilegi i alhora una gran responsabilitat. El club cada cop ha anat apostant fort pels eSports i aquesta temporada encara més. Malgrat que nosaltres mai demanarem res al club, el propi club ens està començant oferir eines per fer-nos la nostra feina més fàcil i tenir una promoció extra. Ara per ara a la web del club tenim una secció dedicada a nosaltres, al igual que per xarxes socials ens tracten com un equip més del club i això sempre és d’agrair. Poc a poc anireu veient cosetes. El Sant Andreu aposta fort pels eSports i quan dic eSports no només parlo de Fifa, però això ja s’anirà veient.

5. La FDC va ampliant el seu nombre de clubs cada temporada. Vosaltres com uns dels pioners dins del futbol català en l’àmbit dels eSports, com valoreu la feina feta per plataforma?

Creiem que tenir un espai dedicat exclusivament al Clubs Pro en català és important, malgrat que al final l’idioma és lo de menys en aquest món ja que la comunitat és molt plural i cosmopolita, és important i és d’agrair que els equips catalans tinguem aquest espai. La feina feta fins ara és bona i estem segurs que FDC seguirà creixent mica en mica dintre d’aquest món.

6. Com a mànager de la secció podries dir que representa per tu dur a terme aquesta funció? Punts forts i moments difícils que destacaries?

Ser Mànager del Sant Andreu per mi té un punt especial, ja que des de petit sóc aficionat al club i per mi és tot un premi poder portar les quatre barres als eSports. Aquest sentiment també es tranforma en una responsabilitat enorme que, en els moments dolents ho pateixes molt més que si no signifiques tant per mi el club. Ara bé, en els moments bons les sensacions són com les de un ascens del primer equip. Té les seves coses bones i dolentes, però és un orgull poder portar aquesta samarreta i més tenint al costat a gent com el David, que també és història viva d’aquesta secció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *