Beltry, Mànager de l’Europa eSports: «L’Europa mereix estar una categoria més amunt com a mínim»

L’Europa eSports va complir, aquest passat mes d’agost , dos anys d’història al món dels esports digitals. En aquest temps les ha viscut de tots colors: des d’un ascens a la primera temporada fins una altra companys a prop de la tercera divisió i dues barallant-se amb el descens de categoria. Què li espera al conjunt escapulat al futur i com es valora el passat? Parlem amb Beltry, mánager dels eSports del CE Europa

 

1.L’equip ja s’ha assentat a la quarta divisió després de tres temporades. Creus que aquesta temporada es pot donar el pas endavant necessària per assolir l’ascens a tercera divisió?

És la idea, l’Europa mereix estar com a mínim una categoria més amunt i portem tres temporades lluitant a una categoria amb més nivell del que sembla. Potser el principal problema que tenim és la dificultat per mantenir un bloc de jugadors sota constant renovació, ja sigui per poc compromís o per un massa ràpid cansament que ens deixa sense opcions de fer un projecte a llarg termini. Ara bé, m’atreviria a dir que l’Europa que veurem a FIFA 21 pot rivalitzar amb el de la primera temporada a la quarta divisió, on vàrem acabar sisens a 3 punts del playoff

2. La plantilla ha estat pràcticament renovada al complet. Que en penses dels nous fitxatges? Quins són els aspectes més importants que destacaries de les noves incorporacions? Falten més entrades i sortides de jugadors?

Com comentava abans, la dificultat per mantenir el bloc fa que cada temporada s’hagin de fer molts canvis. Ara bé, la veritat és que potser aquesta temporada era més necessari que altres aquest canvi. Per a la nova temporada s’ha incorporat gent amb experiència a divisions més altes. Destacaría Joanpe , que ve del València, Ethern , que ve de segona o el retorn de Pau o sorpreses com Salva, Dani o Isaac. Si bé la plantilla està ben compensada, ens falten un parell d’incorporacions per tancar-la del tot

3. El final de la temporada passada va ser complicat i l’equip no va acabar de trobar la regularitat necessària. Quines creus que són les claus que han de tenir presents els teus jugadors per assolir l’objectiu de l’ascens?

El FIFA és un videojoc un tant injust. Amb això no vull dir que haguem merescut estar més a dalt la passada temporada. Va ser una campanya dolenta i s’ha fet notar amb una molt discreta onzena posició. Ara bé, l’Europa va començar la seva història a la VFO amb un ascens apoteòsic després de molts mesos de treball i de creure en l’equip i les seves possibilitats. És important també tenir una idea clara de joc i comptar amb gent compromesa.

4. L’Europa eSports ha disputat diverses competicions al llarg de les temporades anteriors. Quins plans tens com a mànager per a la pròxima temporada en vers les diferents competicions?

La temporada passada, l’equip va participar a VFO, Footters y CPVL. Els resultats a les tres competicions van ser discrets. Una llàstima sobre tot com es va acabar la temporada a Footters per què l’inici prometia de valent. Per a la nova temporada planegem, si és possible, incorporar ION a la llista de competicions actives.

 
5. FDC cada vegada engloba més equips del món del futbol digital a Catalunya. Què en penses de la seva expansió? Animaries als altres clubs d’arreu del territori a formar part del projecte?

Estic realment content amb la feina que s’està fent, si bé és molt sacrificada i no genera cap tipus d’ingrés i si algunes despeses, crec que es important promoure la comunitat catalana al món dels esports electrònics i fer veure als altres equips que això és una porta per a aconseguir més visibilitat i que té un cost econòmic molt petit i assumible

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *