Tarragó, Mànager de la UE Figueres eSports: «El boom durant el confinamient ha estat espectacular i veiem un marge de creixement bestial»

La UE Figueres és un dels nous clubs al futbol digital català. L’aposta del club figuerenc, però, va més enfocada a la part individual dels videojocs esportius. Descobrim el projecte de la UE Figueres als eSports de la mà de Jordi Tàrrago, principal impulsor de la secció. 

 

1. Com sorgeix la creació d’una secció d’eSports del club de futbol que representeu?

Des del club, ja era un món que des de la seva creació i expansió ens cridava molt l’atenció. El pas final l’hem decidit fer durant aquest confinament, ja que el “boom” ha estat espectacular i veiem un marge de creixement bestial.

2. Estem en plena pretemporada, com veieu l’equip? Planejeu incorporar fitxatges o teniu la plantilla ja llesta?

L’equip de moment està totalment tancat: tan en el camp de Pro Evolution Soccer, com en el de FiFA.
Hem fitxat 2 jugadors en modalitat “PES” de molt nivell i amb molta experiència, que ens ajudaran a iniciar el projecte de la manera més professional possible. Un jugador ja l’hem presentat (Fernando Campanero), i l’altre el presentarem en breu.

En quant a “FiFA” hem fitxat dos jugadors que seràn presentats dintre d’aquest mateix mes de setembre. Un “pro player” molt jove i amb experiència en infinitat de tornejos, que pot ser una de les grans sorpreses d’aquest any. L’altre “pro player” té més experiència en l’apartat “temporadas”, on ha arribat a jugar a 1ª divisió fent grans papers durant anys, però sempre a nivell personal. És una aposta personal, ja que crec que té molt nivell i pot competir a les mil meravelles, en la que serà la seva primera aventura en un club.

3. Quins son els objectius que us proposeu com a equip en el vostre any de debut als esports electrònics?

Els nostres objectius són començar des d’abaix de tot, picant molta pedra i construint una base sòlida per el futur.
L’objectiu principal d’aquest any és cohesionar la nostre massa social (socis, aficionats, simpatitzants, treballadors del club, etc…), per anar jugant amistosos/tornejos/lligues tan internes (que crearem el propi club), com contra equips del territori català i espanyol per adquirir un nivell òptim.

4. Parleu-nos de vosaltres com a caps de secció o Mànagers. Quina experiència teniu als eSports o què us ha cridat a entrar en aquest mòn?

Com a cap de secció serà la meva primera experiència. Tinc rodatge en el món dels eSports com a caster, ja que durant el confinament m’he hagut d’espavilar per seguir realitzant la meva gran passió: narrar partits de futbol.
Em vaig crear un canal de Twitch i YouTube (@JtiCasterTV), vaig aprendre l’ofici a base d’emplear moltes hores de teoria i sobretot pràctica… i gràcies a tots aquests factors, puc seguir realitzant el meu gran hobbie des de casa.
En 6 mesos que portem d’aquesta maleïda pandèmia: estic descobrint aquest univers tan fascinant. He conegut molts “managers”/”pro players” que creuen en mi i, dia a dia, em guien cap a l’excel·lència assesorant-me en tot moment.
Aquesta serà la meva tercera temporada com a speaker de la Unió, i em sento molt unit al club. Des de ben petit n’he sigut molt fan, i a mesura que m’he anat fent gran: l’he estimat, l’estimo i l’estimaré eternament.
També, des de fa 3 temporades, em dedico a locutar per la plataforma d’streaming “Footters”: partits del Peralada, Banyoles i Llagostera.

5. En què creieu que beneficia representar a un club de futbol als eSports?

Sobretot en el factor de la repercusió social. La nostre massa és molt fidel, i com passa arreu del món, els hi agradaria veure i viure que la Unió Esportiva Figueres arriba a l’elit en les modalitats de: futbol masculí, futbol femení, futbol base, diversitat funcional i els eSports.
Crec que és una oportunitat única per engegar aquest projecte tan ambiciós, treballar moltíssim per anar creixent any rere any, i amb el pas del temps col•locar la Unió Esportiva Figueres a l’epicentre estatal dels eSports.

6. Com veieu la feina de FDC per a la comunitat catalana? 

La feina que esteu fent per a la comunitat catalana és increïble, i us faig arribar infinites felicitacions: tant en nom del club, com a títol personal.
Som conscients de l’esforç, treball, dedicació, etc… que comporta i estem agraïts de tot cor per la vostre involucració i professionalitat.

7. Quina suggerència, si en teniu, ens donarieu per a millorar el lloc web?

El lloc web ens sembla que està molt ben montat/estructurat.
Com a sugerencia pel futur: en una part de la plana principal, es podria afegir una taula classificatòria que es fusionés amb els marcadors de cada jornada, de les diferents lligues catalanes que creareu.

8. Estarieu interessats en participar en una lliga catalana FDC en el futur?

Per descomptat. Qualsevol lliga, torneig, amistós, etc… que organitzeu: compteu amb la nostre presència. Estem 100% involucrats en el projecte FDC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *