Salvita, capità del RCD Espanyol eSports: «L’Espanyol és un dels clubs que més recolzen la secció en la modalitat de FIFA»

Després venir de XBOX, el RCD Espanyol eSports ha complert els pronòstics (de la majoria) i ha aconseguit el títol de campions de la Segona Divisió de la VFO. Ara es presenta el repte majúscul: repetir títol de primera divisió però a la plataforma de Sony. Amb grans rivals i molt FIFA per davant, ¿com encara l’equip blanc i blau seva segona campanya a PS4? Parlem amb Salvita, capità de l’RCD Espanyol eSports

1. La temporada passada es va realitzar un gran treball a Segona a l’assolir el campionat i ascendir a primera. Quines són les expectatives que us proposeu per a la present temporada?

De primeres al no saber com se’ns donarà en el nou joc les expectatives són les de romandre en la categoria, després ja anirem veient com anem progressant i si podem optar a més.

2. L’equip acaba de començar la pretemporada. Quines estan sent les primeres sensacions en aquesta fase inicial?

Són bones però a la fi i al el terme fins que no portem un temps jugant junts i ens anem entenent dins el camp no sabrem el nostre nivell real.

3. Com estan encaixant les noves peces dins de l’estructura de l’equip? Quines qualitats podries destacar de la seva aportació al joc?

Estan encaixant molt bé. Vam ser dels primers a incorporar gent i hem fitxat el que necessitàvem. El més destacable és l’experiència que tenen, ja que porten molt temps competint.

4. Representeu un club històric amb una llarga tradició futbolística a Catalunya. Quin nivell de relació té amb el club oficial? Quins acords té el club amb la seva secció de eSports?

La meva relació amb el club és molt bona. Sempre he tingut contacte directe amb la persona que porta la secció de eSports dins el club i quan hi ha hagut algun problema o alguna cosa sempre ha estat aquí per ajudar i viceversa. Pel que fa a acords no tenim res en concret. Ells sempre ens donen suport amb detalls, ja siguin cascs, samarretes oficials, dessuadores, etc. Quan vam guanyar a Xbox ens van convidar a l’estadi a veure un partit i aquest any anàvem a anar de nou però pel coronavirus no va poder fer-se, per tant no tinc queixes amb el club ja que és dels clubs (per no dir el que més ) que més recolzen els esports electrònics en la modalitat de clubs pro de Fifa.

5. La FDC va ampliant el seu nombre de clubs cada temporada. Vosaltres com uns dels pioners dins del futbol català en l’àmbit dels esports, com valores la feina feta per la plataforma?

Molt bo. És una alegria que cada vegada hi hagi més equips amb els quals competir i de gran nivell com poden ser Nàstic, Pobla o Lleida entre d’altres.

6. Com a capità de la secció podries dir que representa per a tu portar a terme aquesta funció? ¿Punts forts i moments difícils que destacaries?

Els punts forts d’un capità és que jugues com vols i fitxes el lloc que necessitis però també et desgasta molt sobretot quan els resultats no acompanyen. Porto al club des dels seus inicis (finals de 2016) i he vist a molta gent sortir de el club i la veritat que aquest és un punt trist, ja que crees una amistat amb moltes de les persones que estan al club.

 

Castellano

Tras venir de XBOX, el RCD Espanyol eSports ha cumplido los pronósticos (de la mayoría) y ha conseguido el titulo de campeones de la Segunda División de la VFO. Ahora se presenta el reto mayúsculo: repetir titulo de primera división pero en la plataforma de Sony. Con grandes rivales y mucho FIFA por delante, ¿como encara el equipo blanquiazul su segunda campaña en PS4? Hablamos con Salvita, capitán del RCD Espanyol eSports

 

1. La temporada pasada se realizó un gran trabajo en Segunda al lograr el campeonato y ascender a primera. ¿Cuáles son las expectativas que os proponéis para la presente temporada?

De primeras al no saber cómo se nos dará en el nuevo juego las expectativas  son las de permanecer en la categoría, luego ya iremos viendo cómo vamos progresando y si podemos optar a más.

2. El equipo acaba de comenzar la pretemporada. ¿Cuáles están siendo las primeras sensaciones en esta fase inicial?

Son buenas pero al fin y al cabo hasta que no llevemos un tiempo jugando juntos y nos vayamos entendiendo dentro del campo no sabremos nuestro nivel real.

3. ¿Cómo están encajando las nuevas piezas dentro de la estructura del equipo? ¿Qué cualidades podrías destacar de su aportación al juego?

Están encajando muy bien. Fuimos de los primeros en incorporar a gente y hemos fichado lo que necesitábamos. Lo más destacable es la experiencia que tienen, ya que llevan mucho tiempo compitiendo.

4. Representar a un club histórico con una larga tradición futbolística en Cataluña. ¿Qué nivel de relación tiene con el club oficial? ¿Qué acuerdos tiene el club con su sección de eSports?

Mi relación con el club es muy buena. Siempre he tenido contacto directo con la persona que lleva la sección de eSports dentro del club y cuando ha habido algún problema o algo siempre ha estado ahí para ayudar y viceversa. En cuanto a acuerdos no tenemos nada en concreto. Ellos siempre nos apoyan con detalles, ya sean cascos, camisetas oficiales, sudaderas, etc. Cuando ganamos en Xbox nos invitaron al estadio a ver un partido y este año íbamos a ir de nuevo pero por el coronavirus no pudo hacerse, por lo tanto no tengo quejas con el club ya que es de los clubes (por no decir el que más) que más apoyan los deportes electrónicos en el modo de clubes pro de Fifa.

5. La FDC va ampliando su número de clubes cada temporada. Vosotros como unos de los pioneros dentro del fútbol catalán en el ámbito de los deportes, ¿cómo valoras el trabajo realizado por la plataforma?

Muy bueno. Es una alegría que cada vez haya más equipos con los que competir y de gran nivel como pueden ser Nástic, Pobla o Lleida entre otros.

6. Como capitán de la sección podrías decir que representa para ti llevar a cabo esta función? ¿Puntos fuertes y momentos difíciles que destacarías?

Los puntos fuertes de un capitán es que juegas como quieres y fichas el puesto que necesites pero también te desgasta mucho sobretodo cuando los resultados no acompañan. Llevo en el club desde sus inicios (finales de 2016) y he visto a mucha gente salir del club y la verdad que ese es un punto triste, ya que entablas una amistad con muchas de las personas que están en el club.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *