Feia gairebé tres anys que no gaudíem de tantes seccions d’eSports de clubs de futbol catalans en actiu a la modalitat. En aquest article repassarem equips, aspiracions i els situarem al mapa del futbol català digital

La competició de la VPG Spain té l’honor de tornar a reunir els grans noms del futbol català digital i d’incorporar-ne alguns d’inèdits als eSports. Als ja clàssics RCD Espanyol, Nàstic i Europa (entenent clàssics com a equips que porten més de 5 anys ininterromputs al panorama competitiu de FIFA Clubs Pro) , sumem Lleida i Vilassar de Mar, que ja fa un temps que estan escrivint la seva pròpia història, i als més nouvinguts amb un any o menys d’antiguitat competitiva: Figueres, Vilafranca, Igualada i Castelldefels. Aquests equips es divideixen en l’entramat competitiu de la VPG Spain, que comprén Primera, Segona i Tercera divisió a PS5, Primera divisió a PS4 i Primera divisió a XBOX, on Europa i Figueres també hi tenen un equip.

Primera divisió PS5

El sostre competitiu de la VPG Spain. Es juga de dilluns a dijous a les 23:00 i a format doble partit. Allà hi competeixen RCD Espanyol, Nàstic de Tarragona, Vilassar i Lleida. Entre tots ells, el paper més destacat a la passada temporada va tenir al Lleida de Xhuloco i companyia com a protagonista després d’assolir el top 6 de la competició. Espanyol i Nàstic van tenir una temporada més irregular i Vilassar va fer un gran paper a la lliga. A la temporada actual, que tot just acaba de començar, tots ells cercaran arribar a les posicions més altes, on Osasuna i GS dominen amb puny de ferro.

Segona divisió PS5

L’esglaó inferior a l’elit. El Castelldefels arriba nou a la categoria mentre que Igualada i Europa ja es tenen la lliçó ben apresa.Especialment els escapulats, que van aconseguir una quarta posició a la lliga la passada temporada i van caure eliminats enfront Seattle Giants al torneig de Supercampions de la divisió.El Castelldefels hauria d’aspirar a mantenir i acomodar-se a la categoria, mentre que l’Igualada i l’Europa, potser especialment aquest últim, han d’intentar anar a totes a per l’ascens.

Primera divisió PS4

Territori inexplorat per a un Vilafranca FC eSports que ve de guanyar la Segona divisió VPG PS4 durant la passada temporada. La permanència hauria de ser el primer objectiu pels del Penedès

Primera divisió XBOX

Dificil categoria pels nostres equips catalans a la plataforma de Microsoft. L’Europa eSports, vigent campió, cercarà revalidar un títol més complicat que mai amb l’entrada de nous equips com Godenzonen (antic Nàstic) o Linares. Els graciencs són l’equip a batre i això donarà un punt de motivació extra als rivals que farà encara més complicada la missió. Pel que fa al Figueres, els gironins estrenen equip nou i això, a una lliga amb tant nivell, mai és fàcil.

 

 

Traducció al Castellà

 

Hacía casi tres años que no disfrutábamos de tantas secciones de deportes de clubes de fútbol catalanes en activo a la modalidad. En este artículo repasaremos equipos, aspiraciones y los situaremos al mapa del fútbol catalán digital

La competición de la VPG Spain tiene el honor de volver a reunir los grandes nombres del fútbol catalán digital y de incorporar algunos de inéditos a los eSports. A los ya clásicos RCD Espanyol, Nàstic y Europa (entendiendo clásicos como equipos que llevan más de 5 años ininterrumpidos al panorama competitivo de FIFA Clubes Pro) , sumamos Lleida y Vilassar de Mar, que ya hace un tiempo que están escribiendo su propia historia, y a los más recién llegados con un año o menos de antigüedad competitiva: Figueres, Vilafranca, Igualada y Castelldefels. Estos equipos se dividen en el entramado competitivo de la VPG Spain, que comprende Primera, Segunda y Tercera división a PS5, Primera división a PS4 y Primera división en XBOX, donde Europa y Figueres también tienen un equipo.

Primera división PS5

El techo competitivo de la VPG Spain. Se juega de lunes a jueves a las 23:00 y a formato doble partido. Allá compiten RCD Espanyol, Nàstic de Tarragona, Vilassar y Lleida. Entre todos ellos, el papel más destacado a la pasada temporada tuvo en el Lleida de Xhuloco y compañía como protagonista después de lograr el top 6 de la competición. Español y Nàstic tuvieron una temporada más irregular y Vilassar hizo un gran papel a la liga. A la temporada actual, que apenas acaba de empezar, todos ellos buscarán llegar a las posiciones más altas, donde Osasuna y GS dominan con puño de hierro.

Segunda división PS5

El peldaño inferior a la élite. El Castelldefels llega nuevo a la categoría mientras que Igualada y Europa ya se tienen la lección muy aprendida. Especialmente los escapulats, que consiguieron una cuarta posición a la liga la pasada temporada y cayeron eliminados enfrente Seattle Giants al torneo de Supercampions de la división.El Castelldefels tendría que aspirar a mantener y acomodarse a la categoría, mientras que la Igualada y la Europa, quizás especialmente este último, tienen que intentar ir a todas a por el ascenso.

Primera división PS4

Territorio inexplorado para un Vilafranca FC deportes que viene de ganar la Segunda división VPG PS4 durante la pasada temporada. La permanencia tendría que ser el primer objetivo por los del Penedès

Primera división XBOX

Dificil categoría por nuestros equipos catalanes a la plataforma de Microsoft. La Europa deportes, vigente campeón, buscará revalidar un título más complicado que nunca con la entrada de nuevos equipos como Godenzonen (antiguo Nàstic) o Linares. Los graciencs son el equipo a batir y esto dará un punto de motivación extra a los rivales que hará todavía más complicada la misión. En cuanto al Figueres, los gerundenses estrenan equipo nuevo y esto, en una liga con tanto nivel, nunca es fácil.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *