Coprat, subcapità del RCD Espanyol eSports a PS4: “Aquesta temporada tenim equip per jugar de tú a tú a qualsevol rival de la lliga”

Per petició expressa de l’entrevistat, aquesta entrevista es publica en català i castellà.

 

CAT

Continuem la setmana entrevistant Coprat, sub capità del RCD Espanyol eSports en PS4. El club blanc i blau té aquesta temporada la difícil empresa, amb la Segona Divisió que es presenta a la plataforma de Sony, de tornar a situar-se entre els grans de la competició. Com el mateix jugador ens ha reconegut, el club ‘perico’ té moltes ganes de començar la temporada i, llegint aquestes línies, es comprova la seva ambició per aconseguir grans coses en aquesta tercera campanya. Per grandesa i història, el RCD Espanyol es mereix estar entre els millors i des de FDC no dubtem, a tenor del bon equip que s’ha format aquest any, que ho aconseguiran.


Agraïm a Coprat la seva predisposició en tot moment per a realitzar aquesta entrevista.

 

CAS

 

Continuamos la semana entrevistando a Coprat, sub capitán del RCD Espanyol eSports en PS4. El club blanquiazul tiene esta temporada la difícil empresa, viendo la Segunda División que se presenta en la plataforma de Sony, volver a situarse entre los grandes de la competición. Como el mismo jugador nos ha reconocido, el club ‘periquito’ tiene muchas ganas de comenzar la temporada y, leyendo estas líneas, se comprueba su ambición por lograr grandes cosas en esta tercera temporada. Por grandeza e historia, el RCD Espanyol se merece estar más arriba y desde FDC no dudamos, a tenor del buen equipo que se ha formado este año, de que lo lograrán.

Agradecemos a Coprat su predisposición en todo momento para realizar esta entrevista.

 

 

 

CATALÀ

 

Des de quan portes al mode competitiu de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

He estat jugant a la modalitat de clubs pro des FIFA 12, però no va ser fins fa un any i mig quan em vaig endinsar en el món del competitiu. No recordo bé com va sorgir, però vaig acabar fent les proves per a Joga Mojito, club el qual competia en 4a de FVPA. Diversos dels seus integrants formaven equip en una altra competició amb exjugadors de Joga així que vaig jugar també amb ells en VPN on vam passar una temporada de moltes rialles i bon nivell en el Còrdova, aconseguint l’ascens. Els agraeixo tant als meus primers mànagers (Shooter i Kleidok) com als meus excompanys per donar-me l’oportunitat i deixar-me aprendre d’ells.

 

Jugues a l’equip d’eSports de tot un primera divisió i, per ara, el millor equip del país en quant a nom i palmarés al futbol real. Com és jugar al RCD Espanyol eSports? Com és el día a día a l’equip blanc-i-blau?

 Com en els altres clubs oficials, finalment el que som és un grup de 14/15, tot i que alguns no tant (riu), que hem coincidit per una mateixa afició, que és jugar al FIFA. Tenim un grau de competitivitat alt i això mateix crea un vincle entre nosaltres, ja que són moltes hores d’entrenament / competició a la setmana i al final fas bones amistats amb les que poder parlar de tot.

 

El teu bon paper a 360, tot i el descens de primera a la temporada inaugural d’VFO et va portar al RCD Espanyol. Tot i així, però, l’equip perico va acabar descendint a segona, temporada a la que has debutat aquest any. Com has vist el paper de l’equip? Quins objectius es marcaven des de la direcció?

Guardo molt bon record de 360, no tant pel resultat de la temporada sinò per donar-me l’oportunitat de poder competir contra els millors. Va ser una lliga molt dura per a nosaltres ja que jugàvem contra l’elit del panorama nacional amb un equip en el qual hi havia potencial però on hi havia bastants jugadors “inexperts” en altes divisions, com el meu cas, per exemple.

L’ Espanyol, però , va estar lluitant fins l’última jornada per mantenir-se, on fins i tot van fallar un penal que els podria haver donat la salvació. Més tard, van disputar la promoció de descens / ascens contra un gran equip com era (i és, ara més que mai) eHawkerz, en què els seus components mostraven un grandíssim nivell com més tard van demostrar en primera divisió quedant 6ns i desplegant un joc molt atractiu.
És evident que si al principi de la 2a temporada ens pregunten sobre quins són els nostres objectius disten molt dels finalment aconseguits. Ha estat una temporada de transició en què ens hem refermat en la lliga sense passar dificultats i en la que a poc a poc hem anat trobant el nostre joc.

 

 

Sembla que, sent purament resultadistes, l’equip no ha assolit el nivell que s’espera d’un RCD Espanyol i aquesta segona temporada la classificació reflexa una vuitena plaça, a nou punts dels playoff d’ascens i a vuit de els de descens. Una bona ratxa de quatre triomfs consecutius va fer possible que no es pasessin agovis al final de temporada. Que pot haver faltat aquest any? Que opines, com a subcapità del conjunt blanc-i-blau, dels reforços incorporats per aquesta tercera temporada

Un dels punts més importants per a fer un bon equip i competir a un alt nivell és la continuïtat. A la 2a temporada de VFO gairebé tots els integrants de l’equip de 1ra divisió no van seguir i Rafa va haver de muntar un equip totalment nou.

Com tot equip nou, necessita un cert temps d’adaptació perquè totes les peces es puguin acoblar bé i tenir aquesta espurna de complicitat entre nosaltres que marca la diferència entre mitja taula i estar a dalt. El no haver de dir-li a un company que vas a fer, el saber si va a buscar una passada enrere o un desmarcatge, si va a tirar o per contra està fent temps perquè li dobles … En general, el conèixer-se, ajuda molt a fer a un equip gran.

Aquest mateix motiu, el no conèixer-nos, ens va passar factura a la primera volta en què ens endinsem en els terrenys pantanosos de la taula baixa i va fer que per la mateixa raó, en la segona, l’equip donés un salt en el nivell de joc collint així bons resultats i una molt bona segona volta tant en lliga, com en Copa, derrotant a grans equips com Reus a doble partit, la qual cosa va ser un punt d’inflexió en la temporada i ens va donar la confiança necessària per afrontar la 2a volta de una altra manera.

Aquesta tercera temporada l’afrontem amb molta il·lusió i amb molt bones sensacions, han arribat reforços de gran nivell que ens han donat un salt de qualitat i han vingut tots amb un objectiu comú pel que esperem ansiosament el començament de la temporada per demostrar dels que som capaços, amb els peus a terra però sense posar-nos sostre, sincerament, tenim equip per parlar-los de tu a tu a qualsevol rival de la lliga.

 

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació a d’altres de la resta de l’estat? 

 

Això només és la punta de l’iceberg, la VFO acaba de començar i hem de tenir paciència. És cert que no tots els clubs actuen per igual, encara que aquest no és un tema territorial.

 

Els clubs catalans, tret de vosaltres, Nàstic de Tarragona i C.F Reus Deportiu, competeixen a divisions molt més baixes que la vostra. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

 Tant Nàstic com Reus són dos bons equips que han demostrat de sobres la seva vàlua, ja que mantenir-2 temporades en una divisió com 2a no és per a qualsevol equip. Especialment l’equip de Monobabu que ha estat lluitant per entrar a playoffs en sengles ocasions

Pel que fa als altres clubs catalans que competeixen en altres categories, penso que s’estan fent les coses bé, amb paciència que és essencial i assolint els objectius, com el cas de Llanera o Sant Andreu amb els seus títols de lliga.

Des d’aquí animo a altres equips catalans com el Prat per exemple, l’equip de la meva ciutat, al fet que s’animin a competir ja que això és només el principi i el món dels eSports en general i clubs pro en particular està en auge. I sí, és clar que l’entrada de qualsevol dels top 3 de la lliga seria una empenta cap a la competició i acceleraria tot el procés o altres grans equips com Girona, Athletic, Esportiu … Una gran llista d’equips que falten per entrar encara en VFO i que segur que serien acollits amb els braços oberts.

 

Ja per acabar ,que en penses de la iniciativa d’FDC com a mitjà informatiu en català pels clubs de casa? La trobes interessant?

És una molt bona iniciativa, hi ha una infinitat de clubs més enllà de 1era i 2a divisió que estan fent les coses bé però pel fet de no estar en les categories punteres no tenen el reconeixement que es mereixen. Què millor que un mitjà d’informació de la casa per seguir el progrés dels clubs catalans?


Per acabar, donar-vos les gràcies a l’equip de FDC per l’entrevista, esteu fent una gran tasca.


Coprat, subcapità del RCDEspanyol eSports

 

CASTELLÀ

 

¿Cuanto hace que juegas en el modo competitivo de FIFA? ¿Quién o qué te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

He estado jugando a la modalidad de clubes pro desde FIFA 12 , sin embargo no fue hasta hace un año y medio cuando me adentré en el mundo del competitivo. No recuerdo bien como surgió, pero acabé haciendo las pruebas para Joga Mojito, club el cual competía en 4a de FVPA. Varios de sus integrantes formaban equipo en otra competición con exjugadores de Joga así que jugué también con ellos en VPN donde pasamos una temporada de muchas risas y buen nivel en el Córdoba, consiguiendo el ascenso. Les agradezco tanto a mis primeros mánagers ( Shooter i Kleidok ) como a mis excompañeros por darme la oportunidad y dejarme aprender de ellos.

Juegas al equipo de eSports de todo un primera división y, por ahora, el mejor equipo catalán en cuanto a nombre y palmarés en el fútbol real. ¿Cómo es jugar al RCD Espanyol eSports? ¿Cómo se vive el día a día en el equipo blanquiazul?

Como en los demás clubes oficiales, finalmente lo que somos es un grupo de 14/15 jóvenes, aunque algunos no tanto (risas) que hemos coincidido por una misma afición, que es jugar al FIFA.  Tenemos un grado de competitividad alto y eso mismo nos crea un vínculo entre nosotros, pues son muchas horas de entreno / competición a la semana y al final haces buenas amistades con las que poder hablar de todo.

 

Tu buen papel en 360, a pesar del descenso de primera en la temporada inaugural de VFO te llevó al RCD Espanyol. Aún así, sin embargo, el equipo perico terminó descendiendo a segunda, temporada en la que has debutado este año. ¿Como has visto el papel del equipo? ¿Qué objetivos se marcaban desde la dirección?

Guardo muy buen recuerdo de 360 , no tanto por el resultado de la temporada sino por darme la oportunidad de poder competir contra los mejores. Fue una liga muy dura para nosotros ya que jugábamos contra la elite del panorama nacional con un equipo en el cual había potencial pero donde había bastantes jugadores ” inexpertos ” en  altas divisiones , como mi caso , por ejemplo . 

El Espanyol sin embargo estuvo luchando hasta la última jornada por mantenerse, donde incluso fallaron un penalti que les podría haber dado la salvación . Más tarde, disputaron la promoción de descenso /ascenso contra un gran equipo como era ( y es, ahora más que nunca ) eHawkerz , en el que sus componentes mostraban un grandísimo nivel como más tarde demostraron en primera división quedando 6os y desplegando un juego muy atractivo.

Es evidente que si al principio de la 2a temporada nos preguntan sobre cuáles son nuestros objetivos distan mucho de los finalmente conseguidos. Ha sido una temporada de transición en la que nos hemos afianzado en la liga sin pasar apuros y en la que poco a poco hemos ido encontrando nuestro juego.

 

Parece que, siendo puramente resultadistas, el equipo no ha alcanzado el nivel que se espera de un RCD Espanyol y esta segunda temporada la clasificación refleja una octava plaza, a nueve puntos de los playoffs de ascenso y en ocho de los de descenso. Una buena racha de cuatro triunfos consecutivos hizo posible que no se pasasen agobios a final de temporada. ¿Qué puede haber faltado este año? ¿Qué opinas, como sub capitán del conjunto blanquiazul de los refuerzos incorporados de cara a esta tercera temporada?

 

Uno de los puntos más importantes para hacer un buen equipo y competir a un alto nivel es la continuidad. En la 2a temporada de VFO casi todos los integrantes del equipo de 1ra división no siguieron y Rafa tuvo que montar un equipo totalmente nuevo.

Como todo equipo nuevo, necesita un cierto tiempo de adaptación para que todas las piezas se puedan acoplar bien y tener esa chispa de complicidad entre nosotros que marca la diferencia entre media tabla y estar arriba .  El no tener que decirle a un compañero que vas a hacer, el saber si va a buscar un pase atrás o un desmarque, si va a tirar o por el contrario está haciendo tiempo para que le dobles… En general, el conocerse, ayuda mucho a hacer a un equipo grande. Ése mismo motivo, el no conocernos, nos pasó factura en la primera vuelta en la que nos adentramos en los terrenos pantanosos de la tabla baja e hizo que por la misma razón , en la segunda, el equipo diera un salto en el nivel de juego cosechando así buenos resultados y una muy buena segunda vuelta tanto en liga, como en Copa, derrotando a grandes equipos como Reus a doble partido, lo cual fue un punto de inflexión en la temporada y nos dio la confianza necesaria para afrontar la 2a vuelta de otra manera.

Ésta tercera temporada la afrontamos con mucha ilusión y con muy buenas sensaciones, han llegado refuerzos de gran nivel que nos han dado un salto de calidad y han venido todos con un objetivo común por lo que esperamos ansiosamente el comienzo de la temporada para demostrar de los que somos capaces, con los pies en el suelo, pero sin ponernos techo. Sinceramente, tenemos equipo para hablarles de tú a tú a cualquier rival de la liga.

 

En general, ¿crees que el grado de implicación de los clubes catalanes en los eSports es todavía pequeño en comparación con otros del resto del estado?

Esto solo es la punta del iceberg, la VFO acaba de empezar y debemos tener paciencia. Cierto es que no todos los clubes actúan por igual, aunque este no es un tema territorial .

 

 

Los clubes catalanes, excepto vosotros, Nàstic de Tarragona y C.F Reus Deportiu, compiten en divisiones mucho más bajas que la vuestra. ¿Qué opinas de su papel
a VFO? ¿Echas de menos ningún equipo catalán a los deportes?

Tanto Nástic como Reus son dos buenos equipos que han demostrado de sobras su valía , ya que mantenerse 2 temporadas en una división como 2a no es para cualquier equipo . Especialmente el equipo de Monobabu que ha estado luchando por entrar en playoffs en sendas ocasiones.

En cuanto a los demás clubes catalanes que compiten en otras categorias, pienso que se estan haciendo las cosas bien, con paciencia que és esencial y logrando los objetivos, como el caso de Llanera o Sant Andreu con sus títulos de liga.

Desde aquí animo a otros equipos catalanes como el Prat por ejemplo, el equipo de mi ciudad, a que se animen a competir ya que ésto es solo el principio y el mundo de los eSports en general y clubes pro en particular está en auge . Y sí, esta claro que la entrada de cualquiera de los top 3 de la liga sería un empujón hacia la competición y aceleraría todo el proceso u otros grandes equipos como Girona, Athletic , Deportivo … Una gran lista de equipos que faltan por entrar aún en VFO y que seguro que serían acogidos con los brazos abiertos.

 

Ya para terminar, ¿qué piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? ¿La consideras interesante?

 

Es una muy buena iniciativa, hay una infinidad de clubes más allá de 1era y 2a división que están haciendo las cosas bien pero por el hecho de no estar en las categorías punteras no tienen el reconocimiento que se merecen. ¿Qué mejor que un medio de información de la casa para seguir el progreso de los clubes catalanes?

Para acabar, daros las gracias al equipo de FDC por la entrevista, estáis haciendo una gran labor.

Coprat , subcapitán del RCDEspanyol eSports.

 

Author: Redacció FDC

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *