JBC 1955 de la Pobla eSports: “Representar la pobla de Mafumet és un orgull (…)”

Aquesta entrevista es publica en català i castellà.

 

 

CAT

A poc de començar la nova temporada d’VFO, entrevistem a Pablo, més conegut en aquest món com JBC 1955, capità d’un nou equip representat al campionat, en aquest cas la Pobla de Mafumet, el qual ens parla d’aquest nou repte i de com serà la nova temporada.

 

CAS

 

A las puertas de la nueva temporada VFO entrevistamos a Pablo, más conocido en este “mundillo” como JBC1955. Capitán de un nuevo equipo con licencia real en el campeonato, en este caso La Pobla de Mafumet, el jugador nos habla de este nuevo reto y de qué espera de la nueva temporada.

 

 

 

Català

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA?Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Doncs haig de dir que ja fa gairebé 3 anys que jugo club pro a nivell competitiu. Y suposo que vaig començar com comença tothom, jugant amb els amics fins que arribas a un punt que el cos et demana més i descubreixes la competició (abans FVPA, ara VFO)

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per a la propera campanya?

Et puc parlar de 2 equips: El primer HeadsUp, no m’ha sorprès realment, ja coneixíem la seva qualitat, però si que es l’equip que més admiració em mereix. I en segon lloc Mayango, finalistes de copa, que ens van eliminar a 1/8 de final amb un joc molt i molt efectiu i treballat que no ens esperàvem. En quant a equips que s’hagin reforçat bé per dir-te un equip català, el Reus, conec alguns dels jugadors de la plantilla i crec que lluitaran per l’ascens a 1a divisió.

Ja hi ha equips d’VFO que representen equips en la vida real, com per exemple, en l’àmbit català, el Sant Andreu o el Santfeliuenc. Què suposa per vosaltres representar a la Pobla de Mafumet a VFO?

És un orgull, no ho puc descriure amb altres paraules que no siguin orgull i motivació extra per fer bé la nostre feina.

Desprès d’aquets dies, com veus aquesta nova temporada de cara a l’equip? Creus que podeu donar guerra a la 3a divisió? T’atreviries a pronosticar-nos un resultat en aquest nou any a la lliga?

Sincerament, la nostre pretemporada no ha sigut bufar i fer ampolles, s’ha experimentat amb diferents formes de jugar i algunes sense gaire èxit, però, en els darrers entrenaments, sembla que ja hem trobat una formació i un sistema defensiu que ens ve com anell al dit.

L’objectiu és molt clar, superar la setena posició de l’última temporada amb Springboks FC. Tot el que no sigui lluitar per les 5 o 6 primeres posicions per nosaltres serà un fracàs. Fins ara sempre ens havíem marcat objectius amb seny i humilitat, ja és moment de tenir ambició i arriscar, volem mínim tenir aprop l’ascens.

Quina creus que ha de ser la feina dels tres capitans que sou, en la Pobla eSports? Que creus que podeu aportar?

Abandonar Springboks després de 2 anys ho hem d’assumir com un punt d’inflexió, és l’hora de remenar les cireres i com et dic pujar l’exigència sense oblidar-nos que això es un joc i s’ha de mantenir un bon ambient.

A nivell de joc, com veus el nou Fifa que ha sortit aquest any? Creus que afavoreix la vostra manera de jugar o que la perjudica?

Del nou FIFA em crida l’atenció un detall, les passades son molt precises, això fa que recuperar pilotes ens porti molta dificultat i ho volem aprofitar per introduir una pressió amb un ordre extrem i una defensa altament rígida, quelcom que no és gens fàcil.

Si ens perjudica o no ho diran els resultats futurs, penso que l’èxit dels grans equips és la capacitat d’adaptació, més enllà de la qualitat individual, hem d’adaptar-nos com sigui.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació d’uns altres de la resta de l’estat?

No se que dir-vos, no veig equips catalans VFO que tinguin menys implicació que els de la resta de l’estat espanyol, i si es així ho desconec.

Els clubs catalans que estan a VFO, excepte Reus Deportiu, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Molta gent parla d’una gran diferencia de nivell de 3a cap a dalt respecte les altres divisions, jo crec que hi ha molt de nivell a 4a o 5a, no és gens ni mica senzill guanyar a aquests equips, per exemple el Constantí és un equip “amic” i ens hem enfrontat varies vegades en Amistosos i t’he de dir, sense dubte, que fan un joc amb molts recursos i són capaços de competir contra qualsevol.

Si que en trobo a faltar alguns equips catalans que tothom coneix a la competició, no obstant, tenim ja grans equips de Catalunya i tant de bo que aquesta xifra vagi augmentant.

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els clubs de casa? La trobes interessant?

Personalment ho agraeixo molt, em sembla una iniciativa ben pensada i és agradable que ens segueixin des de fora del club i si és en la nostra llengua encara millor. Tot i que a més a més, teniu la deferència de traduir-lo al castellà,un bon detall per arribar a tot el públic possible.

Seguiu així!

 

 

Castellà

¿Desde cuando llevas en la modalidad competitiva de FIFA? ¿Quién o que te abrió las puertas a esta modalidad de juego?


Pues tengo que decir que ya hace casi 3 años que juego a clubes pro a nivel competitivo. Y supongo que empecé como empieza todo el mundo, jugando con los amigos hasta que llegas a un punto que el cuerpo te pide más y descubres la competición (antes FVPA, ahora VFO)


¿Qué equipos te han sorprendido más en esta segunda temporada? Qué equipos crees que se han reforzado muy bien para la próxima campaña?


Te puedo hablar de 2 equipos: El primero HeadsUp, no me ha sorprendido realmente, ya conocíamos su calidad, pero si que es el equipo que más admiración me merece. Y en segundo lugar Mayango, finalistas de copa, que nos eliminaron a 1/8 de final con un juego muy efectivo y trabajado que no nos esperábamos. En cuanto a equipos que se hayan reforzado bien, para decirte un equipo catalán, el Reus, conozco algunos de los jugadores de la plantilla y creo que lucharán por el ascenso a 1a división.


Ya hay equipos de VFO que representan equipos en la vida real, como por ejemplo, en el ámbito catalán, el Sant Andreu o el Santfeliuenc. ¿Qué supone para vosotros representar a la Pobla de Mafumet en VFO?


Es un orgullo, no lo puedo describir con otras palabras que no sean orgullo y motivación extra para hacer bien nuestro trabajo.


¿
Después de estos días, como ves esta nueva temporada de cara al equipo? ¿Crees que podéis dar guerra en 3a división? ¿Te atreverías a pronosticarnos un resultado en este nuevo año en la liga? 


Sinceramente, nuestra pretemporada no ha sido coser y cantar, se ha experimentado con diferentes formas de jugar y algunas sin mucho éxito, pero, en los últimos entrenamientos, parece que ya hemos encontrado una formación y un sistema defensivo que nos viene como sortija al dedo.


El objetivo es muy claro, superar la séptima posición de la última temporada con Springboks FC. Todo lo que no sea luchar por las 5 o 6 primeras posiciones por nosotros será un fracaso. Hasta ahora siempre nos habíamos marcado objetivos con tino y humildad, ya se momento de tener ambición y arriesgar, queremos mínimo tener cerca el ascenso.

 

 ¿Cuál crees que tiene que ser el trabajo de los tres capitanes que sois en la Pobla eSports ?¿Qué crees que podéis aportar?


Abandonar Springboks después de 2 años lo tenemos que asumir como uno a punto de inflexión, es la hora de remover las cerezas y como te digo subir la exigencia, sin olvidarnos que esto se un juego y se tiene que mantener un buen ambiente. 


¿
A nivel de juego, como ves el nuevo FIFA que ha salido este año? ¿Crees que favorece vuestra manera de jugar o que la perjudica?


Del nuevo FIFA me llama la atención un detalle, los pases son muy precisos, esto hace que recuperar pelotas conlleve mucha dificultad y lo queremos aprovechar para introducir una presión con un orden extremo y una defensa altamente rígida, algo que no es nada fácil.


Si nos perjudica o no lo dirán los resultados futuros, pienso que el éxito de los grandes equipos es la capacidad de adaptación, más allá de la calidad individual, tenemos que adaptarnos cómo sea.


¿
En general, crees que el grado de implicación de los clubes catalanes en los eSports es todavía pequeño en comparación con otros del resto del estado?


No se que deciros, no veo equipos catalanes VFO que tengan menos implicación que los del resto del estado español, y si es así lo desconozco.


Los clubes catalanes que están en VFO, excepto Reus Deportiu, RCD Espanyol y Nàstic de Tarragona, compiten en divisiones mucho más bajas. ¿Qué opinas de su papel en VFO? ¿Echas de menos algún equipo catalán en los eSports?


Mucha gente habla de una gran diferencia de nivel de 3a hacia arriba respeto las otras divisiones, yo creo que hay mucho nivel a 4a o 5a, no es lo más sencillo ganar a estos equipos, por ejemplo el Constantí es un equipo “amigo” y nos hemos enfrentado varías veces en Amistosos y te tengo que decir, sin duda, que hacen un juego con muchos recursos y son capaces de competir contra cualquiera.
Si que echo de menos algunos equipos catalanes que todo el mundo conoce en la competición, no obstante, tenemos ya grandes equipos de Cataluña y ojalá que esta cifra vaya aumentando.


Ya para acabar, ¿qué piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? ¿La consideras interesante?


Personalmente lo agradezco mucho, me parece una iniciativa muy pensada y es agradable que nos sigan desde fuera del club y si es en nuestra lengua todavía mejor. A pesar de que además, tenéis la deferencia de traducirlo al castellano, un buen detalle para llegar a todo el público posible.


Seguíd así!

 

 

 

Author: Redacció FDC

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *