Tumi_97, fitxatge del RSG eSports: “Sempre intento jugar en equips que tinguin grans reptes”

Per petició expressa de l’entrevistat, aquesta entrevista es publica en català i castellà

 

CAT

En Tumi_97 és un jugador d’idees clares. Lateral a l’elit de la VFO, va sortir al final de la pasada temporada del Reus degut a un canvi a la formació amb el qual ja no encaixava com a jugador. El Càdis va ser el seu destí, pero allà va haver de sortir ja que l’equip andalus va acabar fitxant a un jugador a la seva posició. En aquesta situació, el jugador barceloní va tornar al mercat i , finalment, debutarà aquesta temporada al Sporting de Gijón. El projecte de l’equip asturià està ple d’incògnites, però estem segurs de que tirarà endevant i farà un gran paper a primera.

Agraïm a l’entrevistat la seva predisposició en tot moment i li desitgem sort per a la nova temporada

 

CAS

 

Tumi_97 es un jugador de ideas claras. Lateral en la élite de la VFO, salió al final de la pasada temporada del Reus debido a un cambio en la formación con el que ya no encajaba como jugador. El Cádiz fue su destino, pero allí tuvo, de nuevo, que abandonar el club,ya que el equipo andaluz acabó fichando a un jugador a su posición. En esta situación, el jugador barcelonés volvió al mercado y, finalmente, debutará esta temporada en el Sporting de Gijón. El proyecto del equipo asturiano está lleno de incógnitas, pero estamos seguros de que saldrá adelante y hará un gran papel en primera.


Agradecemos al entrevistado su predisposición en todo momento y le deseamos suerte para la nueva temporada

 

CAT

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Vaig començar de forma completament amateur al FIFA14 amb un dels meus millors amics, en Gamo, que actualment juga a Heads Up. Mai havíem jugat amb més de 4 o 5 persones alhora, sempre entre amics, fins que un dia ens vam plantejar entrar al món competitiu de Clubs Pro i ens vam anar informant per Twitter. Allà coneixeríem al RaiiKonN qui, aleshores, jugava a 2a divisió de FVPA, concretament a RCD Legends, i ens va donar l’oportunitat de provar, tots dos els vam agradar i va ser quan va començar la meva etapa competitiva.

El eSports Reus deportiu va ser el teu primer club a la VFO. Allà has passat les últimes dues temporades. A la primera vas jugar molt més que a la segona. Explica’ns una mica el teu pas per l’equip reusenc.

La veritat és que hi tinc molt bons records del Reus, allà vaig conèixer molta gent que avui en dia segueixen sent grans amics. Quan va “néixer” VFO jo feia quasi 1 any que no jugava per motius d’estudis, parlant-ho amb amics, que si hi jugaven, em van convèncer de tornar i fer les proves en algun equip “oficial” per seguir amb el mateix nivell competitiu. Al Reus he tingut al millor capità que he tingut i provablement que tindré, en Monobabu, en ell li dèc el meu creixement com a jugador. Respecte al nombre de minuts jugats… vam canviar la formació la 2a temporada degut a alguns fitxatges que es van fer i el meu rendiment va baixar, però si jugo menys entenc els motius.

Surts del Reus i recales al Càdis. Allà, t’hi estàs uns mesos però, abans de començar la temporada, surts de l’equip andalus. A qué es deu aquest poc temps a l’equip gadità?

La veritat és que el Càdis em cridava l’atenció en molts aspectes, tant pel nivell de joc com pel personal. El capità (Serlegon) i jo havíem coincidit a RCD Legends vàries temporades, cosa que em va facilitar la comunicació amb ell alhora de fer les proves quan quedava poc per finalitzar el FIFA17. Vaig passar les proves i vam anar entrenant de cara al 18, quan just 1 setmana abans de que sortís el joc van decidir fitxar un defensa procedent del Leganés i prescindir de mi.

Em va molestar en aquell moment perquè jo al Càdis era molt a gust, però sempre s’ha de respectar la decisió dels capitans i entendre que busquen el millor per l’equip. Els desitjo el millor aquesta temporada.

Ara comences una nova etapa a l’Sporting de Gijón. El club asturià, tot i no fer una mala temporada a primera tenint en compte el nivell que hi ha a la máxima categoría d’VFO, ha fet una remodelació total. Quin és el projecte de l’Sporting per la nova temporada, atesos a que s’han reforçat amb jugadors amb relativa poca experiencia a l’elit?

La veritat és que som pocs els hem competit a divisions altes, però l’objectiu sempre serà quedar el més amunt possible. Sabem que costarà perquè, pràcticament, tot l’equip és nou, això no treu que poguem fer un bon paper si juguem al 100% i tothom es compromet al màxim. A mi no m’agrada gens perdre, sóc molt competitiu i sempre intento jugar en equips que tinguin grans reptes.

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per a la propera campanya?

Bé, abans d’entrar al Sporting vaig provar al Zaragoza i al Vilarreal. Tots dos són grandíssims equips i tenen plantilles impresionants, crec que tots dos tenen possibilitats d’emportar-se el títol de 1a aquesta temporada.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació d’uns altres de la resta de l’estat?

Crec que és prou alt, falta que entrin alguns equips TOP com el FCBarcelona o el Girona, però prou bé. Tot i que la comunitat autònoma més implicada és la Valenciana; Vilarreal, València i Llevant són grans clubs de 1a divisió que, a més, reben molt recolzament per part de les directives.

Els clubs catalans que están a VFO, excepte Reus Deportiu, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Trobo que és bo que hi hagi tants equips catalans, estiguin a divisions altes o baixes, per ajudar a que creixin com a clubs dins dels eSports. Com he dit abans trobo a faltar al Barça i al Girona.

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els clubs de casa? La trobes interessant?

Crec que és bona idea que hi hagi gent interessada en els jugadors catalans dins d’VFO, el format de les entrevistes podria ser via auditiva, però trobo que feu molt bona feina. Espero que vagi tot molt bé i acabeu a l’elit dels programes d’eSports.

 

CAS

 

Desde cuando llevas en la modalidad competitiva de FIFA? Quién o que te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

Empecé siendo completamente amateur en FIFA14 con uno de mis mejores amigos, Gamo, que actualmente juega en Heads Up. Nunca habíamos jugado con más de 4 o 5 personas a la vez, siempre entre amigos, hasta que un día nos planteamos entrar al mundo competitivo de Clubes Pro y nos fuimos informando por Twitter. Allí conoceríamos a RaiiKonN quién, entonces, jugaba en la 2a división de FVPA, concretamente en RCD Legends, y nos dio la oportunidad de probar, los dos gustamos y fue cuando empezó mi etapa competitiva.

El eSports Reus deportiu fue tu primer club en la VFO. Allí has pasado las últimas dos temporadas. En la primera jugaste mucho más que a la segunda. Explícanos un poco tu paso por el equipo reusenc.

Bien es verdad que tengo muy buenos recuerdos del Reus, allí conocí mucha gente que hoy en día siguen siendo grandes amigos. Cuando nació VFO hacía casi 1 año que no jugaba por motivos de estudios, hablándolo con amigos, que si jugaban, me convencieron de volver y hacer las pruebas en algún equipo “oficial” para seguir con el mismo nivel competitivo. En el Reus he tenido al mejor capitán que he tenido y que probablemente tendré, Monobabu, a él le debo mi crecimiento como jugador. Respecto al número de minutos jugados… cambiamos la formación la 2a temporada debido a algunos fichajes que se hicieron y mi rendimiento bajó, pero si juego menos entiendo los motivos.

Sales del Reus y recalas en el Cádiz . Allí, te estás unos meses pero, antes de empezar la temporada, sales del equipo andaluz. A qué se debe de este poco tiempo al equipo gaditano?

El Cádiz me llamaba la atención en muchos aspectos, tanto por el nivel de juego como por el personal. El capitán (Serlegon) y yo habíamos coincidido en RCD Legends varias temporadas, cosa que me facilitó la comunicación con él a la vez de hacer las pruebas cuando quedaba poco para finalizar el FIFA17. Pasé las pruebas y fuimos entrenando de cara al 18, cuando justo 1 semana antes de que saliera el juego decidieron fichar un defensa procedente del Leganés y prescindir de mí.

Me molestó en aquel momento porque en el Cádiz estaba muy a gusto, pero siempre se tiene que respetar la decisión de los capitanes y entender que buscan el mejor por el equipo. Les deseo lo mejor esta temporada.

Ahora empiezas una nueva etapa a la Sporting de Gijón. El club asturiano, a pesar de no hacer una mala temporada a primera teniendo en cuenta el nivel que hay a la máxima categoría de VFO, ha hecho una remodelación total. Cuál es el proyecto del Sporting por la nueva temporada, atendiendo a que se han reforzado con jugadores con relativa poca experiencia a la élite?

Bien es verdad que somos pocos los hemos competido en divisiones altas, pero el objetivo siempre será quedar el más arriba posible. Sabemos que costará porque, prácticamente, todo el equipo es nuevo, esto no quita que podamos hacer un buen papel si jugamos al 100% y todo el mundo se compromete al máximo. A mí no me gusta nada perder, soy muy competitivo y siempre intento jugar en equipos que tengan grandes retos.

Qué  equipos te han sorprendido más en esta segunda temporada? Qué o qué equipos crees que se han reforzado muy bien para la próxima campaña?

Bien, antes de entrar al Sporting probé en el Zaragoza y en el Vilarreal. Los dos son grandísimos equipos y tienen plantillas impresionantes, creo que los dos tienen posibilidades de llevarse el título de 1a esta temporada.

En general, crees que el grado de implicación de los clubes catalanes en los eSports es todavía pequeño en comparación con otros del resto del estado?

Creo que es bastante alto, falta que entren algunos equipos TOP como el FC Barcelona o el Girona, pero bastante bien. A pesar de que la comunidad autónoma más implicada es la Valenciana; Vilarreal, Valencia y Levante son grandes clubes de 1a división que, además, reciben mucho espaldarazo por parte de las directivas.

Los clubes catalanes que están en VFO, excepto Reus Deportiu, RCD Espanyol y Nàstic de Tarragona, compiten a divisiones mucho más bajas. Qué opinas de su papel en VFO? Echas de menos ningún equipo catalán en los eSports?

Creo que es bueno que haya tantos equipos catalanes, estén en divisiones altas o bajas, para ayudar a que crezcan como clubes dentro de los eSports. Cómo he dicho antes echo de menos al Barça y en el Girona.

Ya para terminar, que piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? La consideras interesante?

Creo que es buena idea que haya gente interesada en los jugadores catalanes dentro de VFO, el formato de las entrevistas podría ser vía auditiva, pero considero que hacéis un muy buen trabajo. Espero que vaya todo muy bien y acabéis en la élite de los programas de eSports.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *