Gamo65, jugador de Heads Up: “la clau del èxit es aquesta , acabar formant part d’un grup amb qui t’entenguis a la hora de jugar, amb qui passis bones estones i acabis competint per allò que vols, guanyar”

Per motius de difusió, aquesta entrevista es publica en català i castellà

 

CAT

Avui, dins de la secció de Catalans arreu d’VFO, passa per FDC un dels jugadors més top del panorama nacional: Gamo65. El jugador català és una de les peces clau a l’equip del que tothom parla, Heads Up. Sens cap dubte el millor equip sense llicència pro actual i molt probablement en el top 3 de tots els equips de la VFO a la plataforma de PS4. A FDC, entre d’altres coses, volíem conèixer la filosofia de HU, que ha fet que es mostrin intractables a cada partit i hagin aixecat els títols de la quarta i tercera divisió de la competició sense problemes.

Agraïm a en Gamo65 la seva predisposició en tot moment per a dur a terme aquesta entrevista.

 

CAS

Hoy, dentro de la sección de Catalanes en VFO, pasa por FDC uno de los jugadores más top del panorama nacional: Gamo65. El jugador catalán es una de las piezas clave al equipo del que todo el mundo habla, Heads Up. Sin ninguna duda el mejor club sin licencia pro actual y muy probablemente en el top 3 de todos los equipos de la VFO en la plataforma de PS4. Desde FDC, entre otras cosas, queríamos conocer la filosofía de HU, que ha hecho que se muestren intratables en cada partido y hayan levantado los títulos de la cuarta y tercera división de la competición sin problemas.

Agradecemos a en Gamo65 su predisposición en todo momento para llevar a cabo esta entrevista.

 

 

CAT

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Gairebé farà 2 anys que vaig entrar a competir en la modalitat de Clubs Pro de FIFA, tot va ser per pura coincidència, jo estava centrat en el 1v1 però  sempre havia jugat amb el Tumi (Jugador del Sporting a PS4) en les nostres estones lliures a aquest mode. Un dia per casualitat vam acabar coneixent el RaikonN pel Twitter, un jugador canari que ens va ensenyar tot el que hi havia darrere d’aquest món i vam acabar entrant junts al seu equip de FVPA , el RCD Legends.

 

Molts equips i jugadors consideren Heads Up com un top-3 dels equips de tota l’VFO. No només per la trajectòria a competicions anteriors o el vostre ascens imparable per la mateixa VFO, sinó per un joc efectiu i vistós. Fins el punt en el que sempre que a algú se li pregunta sobre els seus equips preferits, sol aparèixer Heads Up. Quina es la clau de l’èxit de HUP? Quina és la vostra filosofia?

Actualment porto una temporada amb ells, és un grup que porta molt temps jugant junts, pràcticament des dels inicis d’ aquest mode,  tots es coneixen a la perfecció i això és una cosa que ajuda molt a la hora de jugar, es molt més fàcil.  Jo pensó que la clau del èxit es aquesta , acabar formant part d’un equip/grup amb qui t’entenguis a la hora de jugar, amb qui passis bones estones i acabis competint per allò que vols, guanyar. Al llarg de les setmanes són moltes nits les que passem junts i si no et sents a gust és molt difícil arribar a competir per alguna cosa.

 

 

Ara començareu a una segona divisió que potser és la més competitiva des de fa anys. Com afronteu la nova temporada? Quins objectius teniu?

Nosaltres afrontem la nova temporada com sempre s’ha fet en aquest equip, amb el pur objectiu d’intentar guanyar a tothom i òbviament assolir l’ascens a Primera Divisió i acabar competint entre els millors. Tenim el objectiu des de fa temps molt clar, però tot això passa per mantenir-nos com a grup com fins ara i intentar guanyar tots els partits d’aquesta temporada.

 

Heu guanyat les dues anteriors lligues amb molt bons resultats i, fins i tot, record de punts. Com valores les passades campanyes? Creus que la VFO hauria d’haver considerat col·locar-vos a una divisió superior?

Personalment, penso que realment no ha estat tant fàcil com es pot veure des de fora, ara estem relativament a prop del objectiu, però quan et s al gener, i tens jugadors que podrien estar a qualsevol equip de la primera divisió no es fàcil ajuntar 11 persones per entrenar totes les nits per jugar quarta divisió perquè la motivació no és la mateixa. A més, en aquestes situacions els empats i les derrotes fan més mal i costen molt més de digerir. Al final hem aconseguit assolir un gran nivell i mantenir-lo durant dues temporades per aconseguir el doble ascens i poder trobar-nos en la situació que estem ara, però des de dins això no ha sigut senzill.  En quan a la pregunta de la VFO… és una pregunta bastant complicada de respondre, jo realment desconec tots els detalls del  que va passar entre HUP i Overgaming i no puc opinar al respecte, però objectivament penso que la VFO va fer el correcte en una situació així. Per altre banda si que penso que s’hauria d’haver col·locat en divisions inferiors a alguns equips, però finalment el temps acaba posant les coses al seu lloc, i o han desaparegut o es troben actualment en la lliga on pel seu nivell haurien de ser.

 

Com valores la teva actuació individual en aquestes dues temporades amb HUP? Creus que podràs tenir actuacions tan destacades a una segona divisió tan competitiva?

Realment penso que quan formes part de un equip en que l’ambient es tan bo i et sents a gust individualment acabes millorant moltíssim, i aquí em sento genial. Des de que vaig arribar el nivell del equip s’ha mantingut top, vam assolir l’ascens a segona divisió i vam guanyar els dos tornejos TGX  al estiu davant de grans equips i espero seguir per aquest camí aquesta temporada que està apunt d’iniciar-se

 

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per a la propera campanya?

Des del meu punt de vista l’equip que més m’ha sorprès aquesta segona temporada es el meu ex – equip, el Villarreal. Després de la salvació en l’últim partit de la primera temporada on el Mikel el nostre porter va estar impressionant, vam començar la segona temporada amb bon peu i després de la meva marxa juntament amb la del Asolis al final de la primera volta van seguir amb una bona ratxa que els va portar a acabar la temporada a 2 punts del tercer classificat.

Per a la propera campanya voldria destacar 3 equips de la primera divisió que juntament amb Lenovo penso que seran els que es disputaran fins al final el títol, x6tence, Golden Hawks i el Zaragoza.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació d’uns altres de la resta de l’estat?

Des de l’arribada de la VFO crec que la implicació dels clubs catalans als eSports ha estat bona, em fa feliç saber que equips de casa per dir-ho així formen part de la competició i ho fan amb bon paper. Encara que penso que comunitats com la Valenciana estan un pas per davant nostre actualment, ja que gràcies a l’entrada de Villarreal, València i Llevant es la comunitat amb més potencial actualment.

Els clubs catalans que estan a VFO, excepte Reus Deportiu, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Com he comentat abans, m’agrada que poc a poc vagin fent-se un nom dins de la competició i millorant dia a dia el seu nivell, com el cas del Sant Andreu que per a la propera campanya ja es troba a la cinquena divisió. Dit això penso que l’entrada del FC Barcelona es molt difícil que acabi arribant, no només pel seu contracte amb Konami que ja ho fa massa complicat, sinó que ara mateix clubs tan grans encara no li poden veure el benefici real a entrar en aquesta competició. Tot i així m’agrada pensar que l’arribada del Girona eSports pugui ser una possibilitat en un futur.

 

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els clubs de casa? La trobes interessant?

Tot mitjà informatiu que pugui ajudar en aquest món el trobo interessant i necessari, i més si el que ho fa informa sobre clubs i jugadors catalans.

 

CAS

 

Cuánto hace que juegas en la modalidad competitiva de FIFA? Quién o qué te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

Casi hará 2 años que entré a competir en la modalidad de Clubes Pro de FIFA, todo fue por pura coincidencia, yo estaba centrado en el 1v1 pero siempre había jugado con Tumi (Jugador del Sporting a PS4) ,en nuestros ratos libres, a este modo. Un día por casualidad acabamos conociendo a RaikonN por el Twitter, un jugador canario que nos enseñó todo el que había detrás de este mundo y acabamos entrando juntos a su equipo de FVPA , el RCD Legends.

Muchos equipos y jugadores consideran Heads Up como un top-3 de los equipos de toda la VFO. No sólo por la trayectoria a competiciones anteriores o vuestro ascenso imparable por la misma VFO, sino por un juego efectivo y vistoso. Hasta el punto en el que siempre que a alguien se le pregunta sobre sus equipos preferidos, suele aparecer Heads Up. Cuál es la clave del éxito de HUP? Cuál es vuestra filosofía?

Actualmente llevo una temporada con ellos, es un grupo que lleva ya tiempo jugando juntos, prácticamente desde los inicios de este modo, todos se conocen a la perfección y eso es una cosa que ayuda mucho a la hora de jugar, es mucho más fácil. La clave del éxito , creo yo, que es  acabar formando parte de un equipo/grupo con quien te entiendas a la hora de jugar, con quien pases buenos ratos y acabes compitiendo por aquello que quieres: ganar. A lo largo de las semanas son muchas noches las que pasamos juntos y si no te sientes a gusto es muy difícil llegar a competir por algo.

Ahora empezaréis en una segunda división que quizás es la más competitiva desde hace años. Cómo afrontáis la nueva temporada? Qué objetivos tenéis?

Nosotros afrontamos la nueva temporada como siempre se ha hecho en este equipo, con el puro objetivo de intentar ganar a todo el mundo y obviamente lograr el ascenso a Primera División y acabar compitiendo entre los mejores. Tenemos el objetivo desde hace tiempo muy claro, pero todo esto pasa para mantenernos como grupo como hasta ahora e intentar ganar todos los partidos de esta temporada.

Habéis ganado las dos anteriores ligas con muy buenos resultados y, incluso, récord de puntos. Cómo valoras las pasadas campañas? Crees que la VFO tendría que haber considerado colocaros en una división superior?

Personalmente, pienso que realmente no ha sido tan fácil como se puede ver desde fuera, ahora estamos relativamente cerca del objetivo, pero cuando te ves en enero, y tienes jugadores que podrían estar a cualquier equipo de la primera división no se fácil juntar 11 personas para entrenar todas las noches para jugar cuarta división porque la motivación no es la misma. Además, en estas situaciones los empates y las derrotas hacen más daño y cuestan mucho más de digerir. Al final hemos conseguido lograr un gran nivel y mantenerlo durante dos temporadas para conseguir el doble ascenso y poder encontrarnos en la situación que estamos ahora, pero desde dentro esto no ha sido sencillo.

En cuando a la pregunta de la VFO… es una pregunta bastante complicada de responder, yo realmente desconozco todos los detalles del que pasó entre HUP y Overgaming y no puedo opinar al respeto, pero objetivamente pienso que la VFO hizo lo correcto en una situación así. Por otro lado ,si que pienso que se tendría que haber colocado en divisiones inferiores a algunos equipos, pero finalmente el tiempo acaba poniendo las cosas a su lugar, y o han desaparecido o se encuentran actualmente en la liga dónde por su nivel tendrían que ser.

Cómo valoras tu actuación individual en estas dos temporadas con HUP? Crees que podrás tener actuaciones tan destacadas en una segunda división tan competitiva?

Realmente pienso que cuando formas parte de un equipo en que el ambiente se tan bueno y te sientes a gusto individualmente acabas mejorando muchísimo, y aquí me siento genial. Desde que llegué el nivel del equipo se ha mantenido top, logramos el ascenso a segunda división y ganamos los dos torneos TGX al verano ante grandes equipos y espero seguir por este camino esta temporada que está a punto de iniciarse.

Qué o qué equipos te han sorprendido más a esta segunda temporada? Qué o qué equipos crees que se han reforzado muy bien para la próxima campaña?

Desde mi punto de vista el equipo que más me ha sorprendido esta segunda temporada es mi ex – equipo, el Villarreal. Después de la salvación en el último partido de la primera temporada donde Mikel, nuestro portero, estuvo impresionante, empezamos la segunda temporada con buen pie y después de mi marcha junto con la de Asolis al final de la primera vuelta siguieron con una buena racha que los condujo a terminar la temporada a 2 puntos del tercer clasificado.

Para la próxima campaña querría destacar 3 equipos de la primera división que junto con Lenovo pienso que serán los que se disputarán hasta el final el título, x6tence, Golden Hawks y Zaragoza.

En general, crees que el grado de implicación de los clubes catalanes a los eSports es todavía pequeño en comparación con otros del resto del estado?

Desde la llegada de la VFO creo que la implicación de los clubes catalanes en los eSports ha sido buena, me hace feliz saber que equipos de casa ,por decirlo así, forman parte de la competición y lo hacen con buen papel. Aunque pienso que comunidades como la Valenciana están un paso por delante nuestro actualmente, puesto que gracias a la entrada de Villarreal, Valencia y Levante es la comunidad con más potencial actualmente.

Los clubes catalanes que están en VFO, excepto Reus Deportiu, RCD Espanyol y Nàstic de Tarragona, compiten en divisiones mucho más bajas. Qué opinas de su papel en VFO? Echas de menos ningún equipo catalán en los eSports?

Cómo he comentado antes, me gusta que poco a poco vayan ganándose un nombre dentro de la competición y mejorando día a día su nivel, como el caso del Sant Andreu que para la próxima campaña ya se encuentra en la quinta división. Dicho esto pienso que la entrada del FC Barcelona es muy difícil que acabe llegando, no sólo por su contrato con Konami ,que ya lo hace demasiado complicado, si no que ahora mismo clubes tan grandes todavía no le pueden ver el beneficio real a entrar en esta competición. Aún así me gusta pensar que la llegada del Girona eSports pueda ser una posibilidad en un futuro.

Ya para acabar, que piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? La consideras interesante?

Todo medio informativo que pueda ayudar en este mundo lo encuentro interesante y necesario, y más si el que lo hace informa sobre clubes y jugadores catalanes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *