Entrevistem Kolderiu, jugador del competitiu de FIFA: Fut Champions és una competició “on el cap és pràcticament el més important”

Aquesta entrevista es publica en català i castellà.

 

CAT

 

En Carles S, més conegut com a Kolderiu, ha desenvolupat aquest últim any una carrera en Youtube amb un recorregut que ni tan sols ell esperava. Després del llançament de Fut Champions, el jugador del Maresme va comprovar que el seu nivell de joc estava fora de l’habitual. Per això, es va animar a pujar ,a la coneguda plataforma de vídeos, les seves jornades de la famosa competició de 40 partits d’EA i els resultats parlen per si sols.

Des de FDC ens hem posat en contacte amb ell, sent el primer mitjà al que concedeix una entrevista, per conèixer la seva experiència en Fut Champions, com prepara el seu futur en aquesta modalitat competitiva i la seva opinió sobre els eSports en FIFA, entre els quals s’inclouen aquells referents a la modalitat de Clubs Pro.

 

CAS

 

Carles S, más conocido como Kolderiu, ha desarrollado este último año una carrera en Youtube cuyo recorrido ni siquiera esperaba. Tras la salida de Fut Champions, el jugador de El Maresme comprobó que su nivel de juego estaba fuera de lo habitual. Por ello, se animó a subir ,a la conocida plataforma de vídeos, sus jornadas de la famosa competición de 40 partidos de EA y los resultados hablan por si solos.

Desde FDC nos hemos puesto en contacto con él, siendo el primer medio al que concede una entrevista, para conocer su experiencia en Fut Champions, como prepara su futuro en esta modalidad competitiva y su opinión acerca de los eSports en FIFA, entre los que se incluyen aquellos referentes a la modalidad de Clubes Pro.

 

CAT

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Des de l’any passat. Es va crear una competició a nivell mundial (Fut Champions) a la qual et deien el teu nivell real, va ser llavors quan vaig veure que se’m donava millor del que pensava, a la segona setmana ja vaig aconseguir un top 20 del mon.

Quin és el teu dia a dia? Quant de temps dediques a entrenar diàriament?

Realment entre setmana a entrenar no hi dedico pràcticament cap hora, si que de tan en tan hi ha un dia que jugues més i proves coses, però normalment, entre el futbol, els propis vídeos de youtube, i la meva vida en si, tinc poc temps per “entrenar”, sincerament crec que hauria de començar a fer-ho més si vull arribar una mica més lluny ja que la majoria de gent que competeix a aquest nivell hi dediquen bastantes més hores que jo.

No obstant el cap de setmana si que haig de jugar 40 partits, ja que son els necessaris per competir.

Què va motivar la teva entrada a Youtube? Que esperaves d’aquest món quan t’hi vas endinsar?

Trobava que als canals de FIFA hi havia poc “gameplay”. Es a dir, que es valorava poc el saber jugar més o menys, vaig pensar que podria aportar quelcom diferent, i així va ser. També va coincidir en ser el primer any que la gent mirava a altra gent per ser millors jugadors, el qual va facilitar més el créixer en aquesta plataforma.

Personalment esperava poc, es a dir, no m’esperava convertir-me en youtuber, i menys en tan sols un any pujant vídeos.

En molt poc temps t’has convertit en una personalitat coneguda dins del món competitiu de FIFA, especialment per les teves actuacions a Fut Champions. Com viu en Kolderiu un Fut Champions? Com te’ls prepares?

És una competició a la que el cap és pràcticament el més important. Per tant, per començar intento jugar a les hores que va millor la connexió, matins i matinades, sempre respectant el meu partit de futbol( no puc arribar al partit sense dormir), després durant els partits estic concentrat sol a la habitació, amb auriculars escoltant el volum del joc i per acabar durant els partits prenc beguda energètica

Quin ha estat el Fut Champions al que més has patit? Què creus que podria fer EA per alleugerar la tensió i l’estrès que comporta aquesta modalitat?

Tots es pateixen, però sí que quan vaig aconseguir el 40-0, que és el màxim en aquesta modalitat, als últims partits estava molt nerviós ja que durant tot l’any se’m havia resistit molt.

Quins objectius tens aquest any a nivell personal, dins del competitiu de FIFA? Et veus amb opcions de poder classificar-te per les sèries mundials?

Em veig molt be a nivell de joc, si que es veritat que vist les condicions que es presenten aquest any un s’ha de replantejar els objectius, ja que tenim una desavantatge considerable amb altres països europeus amb el tema de la connexió, per tant a dia d’avui ja m’estic fent a la idea que classificar-se per un mundial serà francament difícil, ja ho seria moltíssim en igualtat de condicions, però amb el desavantatge cap a altres jugadors professionals, es complica molt més.

Segueixes algun club català als eSports? Com a Vilassarenc, t’agradaria veure el club del teu poble representat als eSports tenint en compte que altres de la mateixa categoria (Sant Andreu, Santfeliuenc i Pobla de Mafumet) ja ho han fet?

Si que vaig seguint una mica quins equips es van incorporant al món dels esports, òbviament em faria il·lusió veure al meu poble amb un equip d’esports, inclús el Granollers que es on jugo a futbol i de fet està a la mateixa categoria que els equips que has citat. Com més clubs s’animin a endinsar-se en aquest món, més creixerà i més competitiu serà

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació a altres de la resta de l’estat?

Amb comparació a la resta de l’estat no es petit, però si que en comparació amb la resta d’Europa, estem molt lluny.

Trobes a faltar cap equip català als eSports?

El FC Barcelona i el Girona sobretot, però imagino que els dos clubs per “arriscar-se” han de veure que realment aquest món te un futur. En poc temps imagino que els dos clubs acabaran entrant, ja que aquest món no para de créixer.

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els eSports de FIFA per a els clubs de casa? La trobes interessant?

Com més iniciatives d’aquest estil molt millor, els eSports és el que necessiten, donar-se a conèixer com més millor ja no només pels joves que òbviament ho coneixen, sinó per gent que a dia d’avui no coneix aquest món. I sí, la trobo molt interesant. Agrair-vos també per la entrevista, ha estat un plaer!

 

CAS

 

¿Cuánto llevas en la modalidad competitiva de FIFA? ¿Quién o qué te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

Desde el año pasado. Se creó una competición a nivel mundial (Fut Champions) en la cual podías saber tu nivel real, fue entonces cuando vi que se me daba mejor de lo que pensaba. En la segunda semana ya conseguí un top 20 del mundo.

¿Cuál es tu día a día? ¿Cuánto tiempo dedicas a entrenar diariamente?

Realmente entre semana a entrenar no dedico prácticamente ninguna hora, sí que siempre hay un día en el que juegas más y pruebas cosas, pero normalmente, entre el fútbol, los propios vídeos de youtube, y mi vida en sí, tengo poco tiempo para “entrenar”.  Sinceramente creo que tendría que empezar a hacerlo más si quiero llegar algo más lejos puesto que la mayoría de gente que compite a este nivel dedican bastantes más horas que yo.

Sin embargo, el fin de semana sí que tengo que jugar 40 partidos, puesto que son los necesarios para competir.

¿Qué motivó tu entrada a Youtube? ¿Qué esperabas de este mundo cuando te adentraste?

Me fijé en que en los canales de FIFA había poco “gameplay”. Es decir, que se valoraba poco el saber jugar más o menos. Pensé que podría aportar algo distinto, y así fue. También coincidió al ser el primer año que la gente veía a otra gente para ser mejores jugadores, lo cual me facilitó más el crecer en esta plataforma.

Personalmente esperaba poco, es decir, no me esperaba convertirme en youtuber, y menos en tan sólo un año subiendo vídeos.

En muy poco tiempo te has convertido en una personalidad conocida dentro del mundo competitivo de FIFA, especialmente por tus actuaciones en Fut Champions. ¿Cómo vive Kolderiu un Fut Champions? ¿Cómo te los preparas?

Es una competición en la que la cabeza es prácticamente lo más importante. Por lo tanto, para empezar intento jugar en las horas en las que va mejor la conexión, mañanas y madrugadas, siempre respetando mi partido de fútbol real ( no puedo llegar al partido sin dormir). Después, durante los partidos, estoy concentrado y solo en mi habitación, con auriculares escuchando el volumen del juego. Para acabar, durante los partidos tomo bebida energética.

¿Cuál ha sido el Fut Champions en el que más has sufrido? ¿Qué crees que podría hacer EA para reducir la tensión y el estrés que comporta esta modalidad?

Todos los Fut Champions se sufren, pero sí que cuando conseguí el 40-0, que es el máximo en esta modalidad, en los últimos partidos estaba muy nervioso puesto que durante todo el año (el 40-0) se me había resistido mucho.

¿Qué objetivos tienes este año a nivel personal, dentro del competitivo de FIFA? ¿Te ves con opciones de poder clasificarte para las series mundiales?

Me veo muy bien a nivel de juego, sí que es verdad que viendo las condiciones que se presentan este año uno se tiene que replantear los objetivos, puesto que tenemos una desventaja considerable con otros países europeos con el tema de la conexión, por lo tanto, a día de hoy ya me estoy haciendo a la idea de que clasificarse para el mundial será francamente difícil. Ya lo sería muchísimo en igualdad de condiciones, pero con la desventaja hacia otros jugadores profesionales, se complica mucho más.

¿Sigues algún club catalán en los eSports? ¿Cómo Vilassarenc, te gustaría ver al club de tu pueblo representado en los eSports teniendo en cuenta que otros de la misma categoría (Sant Andreu, Santfeliuenc y Pobla de Mafumet) ya lo han hecho?

Sí que voy siguiendo un poco qué equipos se van incorporando al mundo de los eSports, obviamente me haría ilusión ver a mi pueblo con un equipo de eSports. Incluso el Granollers podría sumarse, que es dónde juego a fútbol y de hecho está en la misma categoría que los equipos que has citado. Cuanto más clubes se animen a adentrarse en este mundo, más crecerá y más competitivo será.

En general, ¿crees que el grado de implicación de los clubes en los eSports es todavía pequeño en comparación a otros del resto del estado?

En comparación al resto del estado no es pequeño, pero sí que, en comparación con el resto de Europa, estamos muy lejos.

¿Echas de menos ningún equipo catalán en los eSports? 

El FC Barcelona y el Girona sobre todo, pero imagino que los dos clubes para “arriesgarse” tienen que ver que realmente que este mundo tiene un futuro. En poco tiempo imagino que los dos clubes acabarán entrando, puesto que este mundo no para de crecer.
¿Ya para terminar, que opinas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los deportes de FIFA para los clubes catalanes? ¿La consideras interesante?

Cuantas más iniciativas surjan de este estilo mucho mejor, los eSports lo necesitan. Darse a conocer cuanto más, mejor. Ya no sólo por los jóvenes que obviamente ya lo conocen, sino por gente que a día de hoy no conoce este mundo. Y sí, considero que vuestra iniciativa es muy interesante. ¡Agradeceros también por la entrevista, ha sido un placer!

Author: Àlex Beltràn

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *