“S’hauria d’apostar per una inclusió femenina [als eSports]”

Aquesta entrevista es publica en català i castellà.

 

CAT

 La JuditFIFA debuta aquesta temporada a la VFO de la mà d’un interessant projecte de club íntegrament femení, l’AR10. Com ella, moltes altres noies s’han animat a endinsar-se als eSports de FIFA gràcies a la iniciativa de l’equip femení Madrileny.

Aquesta jugadora de Sant Joan Despí se les veurà, a la seva divisió, amb equips experimentats a les categories humilts i alguns grans projectes com el Cartagena FC. Des de FDC li agraïm el seu pas pel nostre diari i li desitgem tota la sort per a la nova temporada de VFO.

 

CAS

JuditFIFA debuta esta temporada en la VFO de la mano de un interesante proyecto de club íntegramente femenino, AR10. Como ella, muchas otras chicas se han animado a adentrarse en los eSports de FIFA gracias a la iniciativa del equipo femenino Madrileño.

Esta jugadora de Sant Joan Despí se las verá, en su división, con equipos experimentados en las categorías humildes y algunos grandes proyectos como el Cartagena FC. Desde FDC le agradecemos su paso por nuestro diario y le deseamos toda la suerte para la nueva temporada de VFO.

 

 CAT

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

És el primer any que començo en aquest món i estic amb més ganes que mai. Em va contactar una de les noies del meu club, vaig fer la prova i aquí estic, al  primer club íntegrament femení.

 

 Aquesta temporada debutes a aquesta modalitat de joc amb AR10, un equip on només hi juguen noies ja que és un conjunt femeni a la vida real. Com vas trobar aquest club? Quin és el seu projecte?

Jo abans havia escoltat parlar d’aquest club però mai podria haver imaginat que acabaria formant part d’aquest projecte. El nostre objectiu és millorar i a partir de l’esforç arribar a aconseguir les nostres fites.

 

 Que en penses de la inclusió d’un equip femení als eSports de FIFA? Creus que s’hauria d’apostar per l’inclusió femenina al joc? Com veuries una Lliga Iberdrola als eSports?

Em sento molt orgullosa de poder dir que pertanyo a un club íntegrament de dones i crec que tot això hauria d’anar a mes. Cada vegada som més dones jugant a videojocs en aquest món i cada vegada es fa més ampli, per això s’hauria d’apostar per una inclusió femenina i deixar enrere els prejudicis d’una vegada.


M’encantaria una Lliga Ibredrola però també crec que haurien d’haver altres marques que apostessin per aquests projectes de eSports.

 

Començareu a una cinquena divisió prou competitiva. Quins son els vostres objectius a la classificació? Quines expectatives té un equip debutant a la VFO com vosaltres?

 Per a nosaltres el nostre objectiu va ser crear un equip femení que pogués competir, cosa que ja hem pogut complir. A partir d’aquí els resultats vindran sols.

 

Desgraciadament, heu patit moltes critiques referents al vostre nivel de joc per part d’un sector concret de la comunitat. Per què creus que es deuen aquests comentaris? Què els hi diries?

 Sincerament no vull entrar en crítiques, nosaltres hem de seguir treballant i sempre donar el millor de nosaltres. 

Hi haurà partits més complicats que altres però sempre hem d’aprendre dels errors i sobretot no entrar en polèmiques.

 

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació d’uns altres de la resta de l’estat?

 Crec que és un món encara petit però en tot l’Estat, és un món que per sort està creixent i que encara li queda molt per millorar.

 

Els clubs catalans que están a VFO, excepte Reus Deportiu, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

Els desitjo moltíssima sort i espero que els seus objectius es compleixin. I no estaria malament que en un futur el Futbol Club Barcelona apostés per un equip  als eSports.

 

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els clubs de casa? La trobes interessant?

 Si, considero bastant interessant que la gent comenci a saber coses sobre els eSports i no hi ha millor manera que des d’Internet

 

 CAS

 

Desde cuando llevas a la modalidad competitiva de FIFA? ¿Quién o qué te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

Este es el primer año que entro en este mundo y estoy con más ganas que nunca. Me contacto una de las chicas de mi club, hice la prueba y aquí estoy, en el primer club íntegramente femenino.

 

Esta temporada debutas en esta modalidad de juego con AR10, un equipo donde sólo juegan chicas ya que es un conjunto femenino en la vida real. Cómo encontraste este club? ¿Cuál es su proyecto?

Había oído hablar de este club pero jamás podría haber imaginado que acabaría siendo parte de este proyecto. Nuestro objetivo es siempre mejorar y a partir del esfuerzo llegar a conseguir nuestras metas.

 

Que piensas de la inclusión de un equipo femenino en los eSports de FIFA? Crees que se debería apostar por la inclusión femenina en el juego? Como verías una Liga Iberdrola en los eSports?

Me siento muy orgullosa de poder decir que pertenezco a un club formado íntegramente por mujeres y creo que todo esto debería de ir a mas. Cada vez somos más mujeres jugando a videojuegos y este mundo cada vez se hace más amplio, por eso se tendría que apostar por una inclusión femenina y dejar atrás los prejuicios de una vez.

Me encantaría una Liga Ibredrola pero también creo que deberían de haber otras marcas que apostasen por este proyecto en los eSports.

 

Empezareis en una quinta división bastante competitiva. ¿Cuáles son sus objetivos en la clasificación? ¿Qué expectativas tiene un equipo debutante en la VFO como vosotros?

Nuestro objetivo fue crear un equipo femenino que pudiese competir, cosa que ya hemos podido cumplir. A partir de ahí, los resultados vendrán solos.

 

 Desgraciadamente, habéis sufrido muchas críticas referentes a vuestro nivel de juego por parte de un sector concreto de la comunidad. ¿A qué crees que se deben estos comentarios? ¿Qué responderías?

Sinceramente, no quisiera entrar en críticas, nosotras hemos de seguir trabajando y siempre dar lo mejor de nosotras.

Habrá partidos más complicados que otros pero  hemos de aprender de los errores y ,sobre todo, no entrar en polémicas.

 

En general, ¿crees que el grado de implicación de los clubes catalanes en los eSports es aún pequeño en comparación con otros del resto del estado?

Creo que es un mundo todavía pequeño pero en todo el Estado. Es un mundo que por suerte esta creciendo y que aun le queda mucho por mejorar y por aprender.

 

Los clubes catalanes que están en VFO, excepto Reus Deportiu, RCD Espanyol y Nàstic de Tarragona, compiten en divisiones mucho más bajas. ¿Qué opinas de su papel en VFO? ¿Echas de menos ningún equipo catalán en los eSports?

Les deseo muchísima suerte y espero que sus objetivos se cumplan. Y no estaría mal que en un futuro el Futbol Club Barcelona apostara por un equipo en los Esports.

 

Ya para terminar, ¿qué piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? ¿La consideras interesante?

Si, considero bastante interesante que la gente comience a saber cosas sobre los eSports y no hay mejor manera que Internet para ello.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *