“Aquesta temporada anem a per totes”

Aquesta entrevista es publica en català i castellà.

 

CAT

 

Des de quan portes a la modalitat competitiva de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?

Competitivament vaig començar al 2015, em va iniciar a aquesta modalitat el meu ex company “Hardcorianoo10”, amic a la vida real i a la virtual. Un cop al el joc competitiu he anat creixent en equips de la mà de “Tasteya”.

Ets un jugador experimentat a la modalitat ,ja que portes a la mateixa des de FVPA. Com vas viure el canvi a VFO? El consideres positiu?

El canvi de FVPA a VFO ha estat molt esperat per la meva part ja que en el tema d’entrar equips oficials i professional era molt emocionant i motivador. Personalment crec que ha estat un canvi molt positiu, ja que des de que va sortir VFO ens estem donant a conèixer i cada vegada som moltes mes persones, encara que esperem que això creixi més.

Pel que fa al teu recorregut a la VFO, al començar la primera temporada de la competició vas enrolar-te al Villarreal eSports. A l’equip castellonenc, vas estar-hi només mitja temporada. A que es va deure la teva sortida del submarí groc?

El projecte del Villarreal eSports era molt prometedor però al pas d’uns dies em vaig adonar de que no tot és un bon equip. Encara que l’ambient al Villarreal fos molt bo jo no hi estava del tot còmode ja que canviava de posició constantment. Tot i així estic molt agraït de que Leo comptés amb mi i orgullós d’haver jugat en una de les millors plantilles en les que he estat

Des de l’aturada de la primera temporada, t’has mantingut al Real Betis eSports, on has jugat amb regularitat. Què va provocar que escollissis l’equip blanc-i-verd?

Amb aquesta pregunta no tinc cap dubte, el que va provocar que escollís aquest equip va ser Tasteya i tots els amics que tenia a la plantilla ( Hardcoriando10, Josema, Chevita, Numerito, Mochilo i Sergy) en equips anteriors com “ La Hermandad”. Jo tenia clar abans de marxar del Villareal que si algun dia marxés d’aquell equip i fitxés per un altre seria amb Tasteya

Explica’ns una mica el projecte del Betis. Com encareu aquesta tercera temporada a l’elit de la VFO? Quins son els vostres objectius?

El projecte del Betis ha estat agafar una base de jugadors de La Hermandad i millorar la resta de posicions amb fitxatges competitius. Nosaltres com a Real Betis sempre hem tingut un objectiu, mantenir-nos a la categoria i quedar en la millor posició possible, però aquesta 3a temporada és la primera vegada que tenim com a objectiu guanyar la lliga. Tasteya ha fitxat pensant en aquest objectiu. Sempre hem sigut un equip humil, mai ens hem posat com a objectiu quelcom que no podíem aconseguir, però aquesta temporada anem a per totes.

Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per a la propera campanya?

Lenovo és un dels equips que no ha estat sorpresa però tampoc s’esperava aquesta lluita fins al final contra Philips. Com a sorpresa personalment crec que han fet un molt bon paper Hawkers i Leganés. Com a reforços per a la pròxima temporada en quan a joc ens referim Leganés, Levante i Zaragoza en aquest ordre respectivament són els que han donat un enorme salt de qualitat en joc.

En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports és encara petit en comparació d’uns altres de la resta de l’estat?

Penso que els equips catalans estan molt posats en els eSports, és evident que falta un gran equip com el Barça però és molt complicat que un equip d’aquestes dimensions entri en els eSports, potser per això dona la sensació de que els equips catalans no hi estan tant posats. També és veritat que amb el descens de l’Espanyol no hi ha cap equip català a primera divisió, però no hi ha cap dubte de que algun equip català tornarà a estar a l’èlit

Els clubs catalans que estan a VFO, excepte Reus Deportiu, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?

En aquest Fifa 18 ens hem trobat algun cop en ranking al Reus i al Nàstic, són dos equips molt difícils de guanyar, han millorat moltíssim el joc i aquesta pròxima temporada tindran un molt bon paper. Evidentment com he esmentat a la pregunta anterior es troba a faltar un equip tant gran com el Barça però és molt difícil aconseguir que entri als eSports, per altre banda també es troba a faltar al Girona

Ja per acabar, què penses de la iniciativa de FDC com a mitjà informatiu en català per a els clubs de casa? La trobes interessant?

Penso que és molt interessant ja que els eSports cada vegada creix més, també s’ha de dir que vàrem ser campions amb la selecció catalana a la lliga autonòmica, això vol dir que Catalunya té uns molt bons jugadors, és una de les grans potències d’Espanya (dins de l’àmbit dels eSports). S’agraeix molt que hi hagi un mitjà informatiu com el vostre i que ens ajudi a fer-nos conèixer a tota la comunitat dels eSports.

 

CAS

 

¿Cuánto llevas en la modalidad competitiva de FIFA? Quién o que te abrió las puertas a esta modalidad de juego?

Competitivamente empecé en el 2015, me inició a esta modalidad mi ex compañero “Hardcorianoo10”, amigo en la vida real y a la virtual. Una vez en el juego competitivo he ido creciendo en equipos de la mano de “Tasteya”.

Eres un jugador experimentado a la modalidad ,puesto que llevas en la misma desde FVPA. ¿Cómo viviste el cambio a VFO? ¿Lo consideras positivo?

El cambio de FVPA a VFO ha sido muy esperado y bien recibido por mi parte puesto que en el tema de entrar equipos oficiales y profesional era muy emocionante y motivador. Personalmente creo que ha sido un cambio muy positivo, puesto que desde que salió VFO nos estamos dando a conocer y cada vez somos muchas mas personas, aunque esperamos que esto crezca más.

En cuanto a tu recorrido por la VFO, al empezar la primera temporada de la competición te enrolaste en el Villarreal eSports. En el equipo castellonense, estuviste sólo media campaña. ¿A que se debió tu salida del submarino amarillo?

El proyecto del Villarreal eSports era muy prometedor pero al paso de unos días me di cuenta de que no todo es un buen equipo. Aunque el ambiente en el Villarreal era muy Bueno, yo no estaba del todo cómodo puesto que cambiaba de posición constantemente. Aún así estoy muy agradecido de que Leo contara con mí y orgulloso de haber jugado en una de las mejores plantillas en las que he estado.

Desde el parón de la primera temporada, te has mantenido en el Real Betis eSports, donde has jugado con regularidad. ¿Qué provocó que escogieras el equipo blanquiverde?

Con esta respuesta no tengo ninguna duda, el que provocó que escogiera este equipo fue Tasteya y todos los amigos que tenía en la plantilla ( Hardcoriando10, Josema, Chevita, Numerito, Mochilo y Sergy) en equipos anteriores como “ La Hermandad”. Yo tenía claro antes de salir del Villareal que si algún día me iba de aquel equipo y fichaba por otro sería con Tasteya.

Explícanos un poco el proyecto del Betis. ¿Cómo encaráis esta tercera temporada en la élite de la VFO? ¿Cuáles son vuestros objetivos?

El proyecto del Betis ha sido coger una base de jugadores de La Hermandad y mejorar el resto de posiciones con fichajes competitivos. Nosotros como Real Betis siempre hemos tenido un objetivo, mantenernos en la categoría y quedar en la mejor posición posible, pero esta 3a temporada es la primera vez que tenemos como objetivo ganar la liga. Tasteya ha fichado pensando en este objetivo. Siempre hemos sido un equipo humilde, nunca nos hemos puesto como objetivo algo que no podíamos conseguir, pero esta temporada vamos a por todas.

¿Cuál o cuales equipos te han sorprendido más a esta segunda temporada? ¿Cual o cuales equipos crees que se han reforzado muy bien para la próxima campaña?

Lenovo es uno de los equipos que no ha sido sorpresa pero tampoco se esperaba esta lucha hasta el final contra Philips. Como sorpresa personal, creo que han hecho un muy buen papel Hawkers y Leganés. Como refuerzos para la próxima temporada en cuando a juego nos referimos a Leganés, Levante y Zaragoza, en este orden respectivamente, que son los que han dado un enorme salto de calidad en juego.

En general, ¿crees que el grado de implicación de los clubes catalanes en los eSports es todavía pequeño en comparación con otros del resto del estado?

Pienso que los equipos catalanes están muy puestos en los eSports, es evidente que falta un gran equipo como el Barça pero es muy complicado que un equipo de estas dimensiones entre en los deportes, quizás por eso da la sensación de que los equipos catalanes no están tan por la labor.

También es verdad que con el descenso del Espanyol no hay ningún equipo catalán en primera división, pero no hay ninguna duda de que algún equipo catalán volverá a estar en la élite.

Los clubes catalanes que están en VFO, excepto Reus Deportiu, RCD Espanyol y Nàstic de Tarragona, compiten en divisiones mucho más bajas. ¿Qué opinas de su papel en VFO? ¿Echas de menos ningún equipo catalán en los eSports?

En este Fifa 18 nos hemos encontrado alguna vez en ranking al Reus y al Nàstic, son dos equipos muy difíciles de ganar, han mejorado muchísimo el juego y esta próxima temporada tendrán un muy buen papel. Evidentemente cómo he mencionado en la pregunta anterior se echa de menos un equipo tan grande como el Barça pero es muy difícil conseguir que entre en los eSports, por otro lado también se echa de menos en el Girona.

Ya para terminar, ¿qué piensas de la iniciativa de FDC como medio informativo en catalán para los clubes de casa? ¿La consideras interesante?

Pienso que es muy interesante puesto que los eSports cada vez crecen más, también debe decirse que fuimos campeones con la selección catalana en la liga autonómica, esto quiere decir que Cataluña tiene unos muy buenos jugadores, es una de las grandes potencias de España (dentro del ámbito de los deportes).

Se agradece mucho que haya un medio informativo como el vuestro y que nos ayude a toda la comunidad catalana de los eSports a ser más conocidos.

Author: Àlex Beltràn

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *