Editorial: Bentornada, VFO

Després de més de 75 dies de lluita, de queixes pràcticament inútils i de mobilitzacions diàries sense precedents en altres comunitats de eSports, VFO arrenca el 18 de desembre. Serà, però, un començament a mitges: l’aturada nadalenca obligarà a posposar les diferents lligues durant algunes setmanes. Tot i això, almenys, no acabarem aquest 2017 sense haver assaborit per poc que sigui la competitivitat latent en aquest FIFA 18.

Arrenca la competició, amb tot el que això implica. Les emocions a flor de pell, les apassionants batalles per la pilota, el joc de toc, els enfrontaments col·lectius i individuals … en definitiva, veure com els objectius es compleixen o, per contra, acabar patint les conseqüències de la cara més dura del futbol. Però per aquesta tercera temporada hi ha alguna cosa més: l’espectacle que a les 23:10 o 23:45 ens manté a tots en tensió, que ens angoixa, però que també és el responsable de molts dels nostres millors moments en aquest món virtual, ha passat a un altre nivell. Per què aquesta temporada no només comptarem amb les actuacions dels jugadors sobre el verd, sinó que per primera vegada des que existeix VFO com a tal, hi haurà un cobriment sense precedents del que passi en els estadis virtuals.

Incomptables hores passades davant del televisor amb els nostres amics i companys, amb els nostres rivals, entrenant nit rere nit esperant a aquella espurna d’esperança, a aquell anunci o twit d’EA Sports que es va fer de pregar. Pegat després pegat comprovàvem entristits que la manera no feia més que empitjorar mentre la “gallina dels ous d’or” (Ultimate Team) seguia rebent contingut al llarg i ample del globus, problemes de connexió a part. Com diu la popular expressió castellana, ¡maleït parné!

Si no hi ha un sobresalt d’última hora, la competició s’iniciarà oficialment dilluns que ve dia 18, casualment la data que acompanya el llançament anual del videojoc. Els primers punts estaran en joc i ningú voldrà perdre’ls.

Això sí, ¿en quines condicions vam començar? FIFA 18 ha estat un videojoc no exempt de mals que un títol Triple A -recordem que és una producció en el desenvolupament ha costat milions i que genera altres tants- mai hauria emmalaltir. Iniciarem una temporada que, malgrat ser a hores d’ara mortal de necessitat, pot arrencar amb un reguitzell d’errors que van des de les baixades de framerate – ¿ens estaran obligant subliminalment a “actualitzar” les nostres consoles? – o al servei de jugades a pilota parada que esdevenen eternes esperes de més d’un minut mentre la tensió competitiva disminueix segon després segon. Sens dubte l’error dels amistosos era la demostració més flagrant de com una companyia no té cura als seus usuaris com hagués de, després de tot el que s’està fent per una manera que la companyía canadenca té gairebé abandonat. L’arranjament del problema sembla, a curt termini, la solució perfecta per poder arrencar com més aviat millor, però podrien donar-nos gat per llebre en termes de jugabilitat. El temps dirà.

Així doncs, barrejada la il·lusió de cada un de nosaltres per començar i passats ja els majors inconvenients, voldria aprofitar aquest espai  per desitjar-vos sort a tots aquells que composem la VFO, tant a companys fora i dins del camp com a rivals, i convidar-vos a seguir mantenint aquest sentiment d’unió entre tots nosaltres per poder seguir remant en la mateixa direcció en nom d’una professionalització que, tot i que encara es divisa en una incerta llunyania, ja s’aprecien alguns detalls.

Castellà

Tras más de 75 días de lucha, de quejas prácticamente inútiles y de movilizaciones diarias sin precedentes en otras comunidades de eSports, VFO arranca el 18 de diciembre. Será, no obstante, un comienzo a medias: el parón navideño obligará a posponer las distintas ligas durante algunas semanas, pero, al menos, no terminaremos este 2017 sin haber saboreado, por poco que sea, la competitividad latente en este FIFA 18.

Arranca la competición, con todo lo que eso implica. Las emociones a flor de piel, las apasionantes batallas por el esférico, el juego de toque, los enfrentamientos colectivos e individuales… en definitiva, ver como los objetivos se cumplen o, por el contrario, terminar sufriendo las consecuencias de la cara más dura del fútbol. Pero para esta tercera temporada hay algo más: el espectáculo que a las 23:10 o 23:45 nos mantiene a todos en tensión, que nos acongoja, pero que también es el responsable de muchos de nuestros mejores momentos en este mundo virtual, ha pasado a otro nivel. Por qué esta temporada no solo contaremos con las actuaciones de los jugadores sobre el verde, sino que por vez primera desde que existe VFO como tal, habrá un cubrimiento sin precedentes de lo que suceda en los estadios virtuales.

Incontables horas echadas frente al televisor con nuestros amigos y compañeros, con nuestros rivales, entrenando noche tras noche esperando a aquella brizna de esperanza, a aquel anuncio o twit de EA Sports que se hizo de rogar. Parche tras parche comprobábamos apenados que el modo no hacía más que empeorar mientras la “gallina de los huevos de oro” (Ultimate Team) seguía recibiendo contenido a lo largo y ancho del globo, problemas de conexión aparte. Como reza la popular expresión castellana, ¡maldito parné!

Si no hay un sobresalto de última hora, la competición se iniciará oficialmente el próximo lunes día 18, casualmente la fecha que acompaña al lanzamiento anual del videojuego. Los primeros puntos estarán en juego y nadie querrá perdérselo.

Eso sí, ¿en qué condiciones comenzamos? FIFA 18 ha sido un videojuego no exento de males que un título Triple A -recordemos que es una producción en cuyo desarrollo ha costado millones y que genera otros tantos- jamás debería adolecer. Iniciaremos una temporada que, pese a ser a estas alturas mortal de necesidad, puede arrancar con una retahíla de errores que van desde las bajadas de framerate – ¿nos estarán obligando subliminalmente a “actualizar” nuestras consolas? –  o al saque de jugadas a balón parado que se convierten en eternas esperas de más de un minuto mientras la tensión competitiva disminuye segundo tras segundo. Sin duda el error de los amistosos era la demostración más flagrante de como una compañía no cuida a sus usuarios como debiera, después de todo lo que se está haciendo para un modo que la desarrolladora canadiense tiene casi abandonado. El arreglo del problema parece, a corto plazo, la solución perfecta para poder arrancar cuanto antes, pero podrían darnos gato por liebre en términos de jugabilidad. El tiempo dirá.

Así pues, mezclada la ilusión de cada uno de nosotros por comenzar y vistos ya los mayores inconvenientes, querría aprovechar este espacio  para desearos suerte a todos aquellos que componemos la VFO, tanto a compañeros fuera y dentro del campo como a rivales, e invitaros a seguir manteniendo ese sentimiento de unión entre todos nosotros para poder seguir remando en la misma dirección en aras de una profesionalización que, aunque aún se divisa en una incierta lejanía, ya se aprecian algunos detalles.

 

Author: Àlex Beltràn

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *