Donem el tret de sortida a la secció d’entrevistes i començem fort gràcies a la predisposició de Monobabu, capità del CF Reus Deportiu eSports a PS4 i un dels usuaris més carismàtics i coneguts de la comunitat. Després de dues temporades militant a la categoría de plata d’VFO, l’equip roiginegre provarà d’assaltar aquest any les posicions d’ascens, cosa que, d’altra banda, els hi va tocant als nois de la plataforma de Sony.
Així doncs, repassarem com vàren ser els seus inicis a la modalitat, la seva valoració del recorregut de l’equip reusenc des de que es als eSports i que en pensa dels equips catalans a la competició.
Des de quan portes al mode competitiu de FIFA? Qui o què et va obrir les portes a aquesta modalitat de joc?
Vaig començar al 2014, jo jugava abans al COD i després d’edicions futuristes vaig posar fi al joc i uns amics meus em van dir que jugaven a una modalitat que m’agradaria molt. Al dir-me FIFA vaig pensar que no m’agradaria per què jo jugava al PES, però els vaig fer cas i vaig entrar a un club que es diu Joga Mojito on militava a la tercera divisió de la FVPA i allà va començar tot…
Així doncs, portes ja el teu temps a la comunitat, com has viscut el canvi a VFO? Consideres positiva l’evolució de la mateixa?
Si, rotundament. És una evolució positiva per la comunitat, però encara ens queda molt camí. S’han posat les primeres pedres al camí però repeteixo: ens queda molt per fer.
L’important és que des de la direcció de VFO tenen clar uns objectius i una línia de treball traçada. Tenim que tenir paciència entre tots per tal d’arribar a bon port.
El canvi en el meu cas va ser ràpid per què al rebre l’oferta de dirigir un club oficial no he tingut temps de pensar gaire. Hem anat contra rellotge per enllestir un equip per poder competir a segona divisió. No ha estat fàcil, però al mateix temps ha sigut tota una experiència.
Com va sorgir el poder capitanejar al Reus?  Que representa per a tu, aficionat roiginegre, poder portar l’equip reusenc? 
Imagino que la VFO buscava un manager català i amb experiència a la comunitat. Imagino que el fet de tenir 42 anys, sumat a complir aquests requisits, va fer que fos un dels candidats que la VFO i el CF Reus van tenir en compte.
Bé, jo sóc nascut a la ciutat de Barcelona i des de petit he anat a can Barça, sóc molt culé! Però sempre he simpatitzat amb el club del Reus i evidentment des de que em vam donar la noticia de que seria el capità segueixo al moment cada noticia que envolta al club i no només del primer equip, cada dia que passa em sento més roiginegre.
Ja son dues temporades consecutives quedant-vos molt a prop dels playoff d’ascens a la màxima categoria d’VFO. Que creus que necessita l’equip per acabar de fer el salt a les posicions més nobles de la taula?
El  primer era fer un equip quan tot el mercat ja estava vuit, va ser dur i difícil, però vam trobar uns jugadors que van creure en el projecte i després d’una primera temporada, van aconseguir estar a la zona alta molt a prop del playoff d’ascens. A la segona els mateixos resultats, amb alguna incorporació nova a la plantilla.
El resum es que hem aconseguit consolidar la categoria i ara ens toca mirar més amunt i buscar entrar al playoff.
Jo fins ara fitxo o incorporo jugadors que volen formar part del Reus, que creuen en la meva manera de fer i ser. És una filosofia arriscada però per això penso que té mèrit aconseguir els objectius. A la plantilla li faltava saber competir, fer-se equip, conèixer al company del costat, agafar automatismes i ara tot això ho tenim. També és cert que la segona divisió cada cop es més difícil, serà tot un repte.
Per tercera temporada consecutiva, viurem dos derbis del tarragonès a la mateixa temporada. Com es viu un derbi virtual del futbol català?
Doncs la veritat que és apassionant. Veus com despertes l’interès d’aficionats, premsa, etc… Son partits especials, tothom vol jugar. Jo preparo tots els partits de manera igual però es cert que es respira un ambient especial, hi ha sempre més que tres punts en joc.
Fins ara hem aconseguit dues victòries i un parell d’empats.
Quin o quins equips t’han sorprès més a aquesta segona temporada? Quin o quins equips creus que s’han reforçat molt bé per la temporada vinent?
Mayango pot ser va ser l’equip que destacaria per sobre dels altres. Van jugar una bona lliga i, encara que van perdre el playoff, van pujar de categoria ja què el València va jugar amb jugadors que van cometre irregularitats i van perdre el playoff i la categoria.
A la segona divisió hi haurà clubs com Heads Up clars favorits i s’ajuntaràn amb els que baixen de primera Ferrol i València. També amb els que ja hi som: Cadiz, Pam, Tempest, Hammers, Espanyol, Nàstic, Gentlmen, UCAM, Lugo, els que pugen forts de Tercera i, per descomptat, nosaltres el Reus.
En general, creus que el grau d’implicació dels clubs catalans als eSports es encara petit en comparació a d’altres de la resta de l’estat? 
Com he comentat abans, penso que tot just arranca la VFO. No es tant una qüestió d’equips catalans, es global. Poc a poc, els jugadors tenim que confiar en la lliga i clubs.
Els clubs tenen que poc a poc confiar en els seus jugadors i cuidar-los, fer-los sentir part del club, que es més important que qualsevol present físic i, a més, que la VFO continuï treballant com fins ara, fent que això vagi amunt i que tant jugadors i clubs compleixin amb tot.
Evidentment no es el mateix un club de primera que de segona per pressupost, però per mi lo més important és el factor humà, el diàleg, la preocupació per millorar sempre i repeteixo, el saber fer sentir als jugadors part del club, el clar secret de tot això.
Els clubs catalans que sí son a VFO, tret de vosaltres, RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, competeixen a divisions molt més baixes que la vostra. Què n’opines del seu paper a VFO? Trobes a faltar cap equip català als eSports?
Doncs és evident que si el Barça entra amb el temps, aquí això donaria un gir de molts graus. Espero i desitjo que amb el temps, vagin entrant molts equips dels històrics.
Jo segueixo als equips catalans de les diferents divisions i en algun cas parlo sovint amb ells, o fem amistosos i sempre que em demanen ajuda miro de guiar-los des de la meva pròpia experiència.
Per a mi és molt important que equips del futbol català siguin part de la VFO. Tant important és els que som mes amunt a dia d’avui com els que estan més a baix i que no dubto que faran una progressió positiva i amb treball aniran assolint els objectius.
Ja per acabar ,que en penses de la iniciativa d’FDC com a mitjà informatiu en català pels clubs de casa? La trobes interessant?
Sense cap mena de dubte és una gran iniciativa i la informació sempre és necessària, més en un món que mica en mica es va obrin pas i cada vegada va agafant més pes.
També es digne de mencionar el recolzament que rebrem els equips catalans de la VFO, podem sentir-nos orgullosos!
Moltes gràcies per l’entrevista i quedo a la vostre disposició!
Monobabu #8
Força Reus!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *